Brokolicové pyré

jatanika - fotkajatanika, 7. marca 2011
Brokolicové pyré
Foto: jatanika

Chutná príloha nielen k mäsu. Navyše zdravá. U nás bola naposledy takto: kuracie plátky na pašeráckom korení s brokolicovým a zemiakovým pyré.

Suroviny

500 g
1
 na dusenie
2 trojuholníčky
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky, hlúbik a očistenú cibuľu nasekáme najemno.

    Brokolicové pyré - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci rozohrejeme trochu masla (olej), pridáme cibuľu, opražíme, vložíme nakrájané hlúbiky a chvíľu opekáme. Vložíme ružičky, trošku podlejeme, osolíme a zakryté dusíme na slabom plameni domäkka.

    Brokolicové pyré - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cesnak a syr (môžeme vynechať). Všetko rozmixujeme. Dochutíme mletým bielym korením. Pyré podávame ako prílohu k jedlám, ale aj ako zdravú nátierku.

    Brokolicové pyré - obrázok 3

Diskusia k receptu

jatanika
no pozerám, @ingridko1 , pozerám, ale tag vegánske jedlá zaškrtnutý určite nemám :-)) ... skutočne neviem o čo ide ... vegetariánsky som zaškrtla, to je fakt ... nie je to správne?
marianne
@jatanika vyzera to naramne dobre,len nejedavam tavene syry.Myslis,ze by som ho mohla nahradit cottage alebo obycajnym tvarohom? Inak sa mi to velmi paci...
jatanika
@marianne , určite áno ... ja tiež varím podľa momentálnej nálady, podľa toho čo mám práve "po ruke" a zvyknem obmieňať .... tvaroh, cottage, smotana, jogurt ... kľudne prispôsob svojej chuti :-))
marianne
@jatanika super to bolo,taveny syr som nahradila cottage syrom a lyzickou smotany,vyborne sme sa s dcerou nadlabli,dakujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia