Briošky s Nutellou (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Tieto briošky ma oslovili na facebooku, keďže tam boli len fotografie bez receptu, tak som sa inšpirovala receptom, ktorý som už mala dávnejšie odložený z internetu, bohužiaľ už neviem z ktorej stránky - od autorky Romana, trocha som ho upravila

24
porcií

Suroviny

Postup

  1. V mise vymiešame múku, cukor a soľ
  2. Do časti vlažného mlieka, dáme cca 1 PL cukru (z celkového množstva 100 g), pridáme rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, tak do zmesi múka, cukor a soľ urobíme v strede jamku, prilejeme nakysnutý kvások a vyšľahané vajcia.
  3. Cca 10 minút dobre miesime až vznikne hladké cesto.
  4. Až potom pridáme rozpustené a vychladnuté maslo. V tomto momente z toho vznikla nevzhľadná masa a začala som mať pocit, že z toho už riadne cesto nevymiesim. Ale chce to len chvíľku času.
  5. Po nejakom čase intenzívneho miesenia sa mi podarilo vmiesiť všetko maslo do cesta. V tomto momente ho prikryjete a necháte v teple kysnúť minimálne 1,5 hodiny. Ja som ho cca dva krát počas tohto času premiesila, aby sa prevzdušnilo.
  6. Keď cesto vykysne, tak ho vyvaľkáme. S cestom sa veľmi dobre pracovalo, bolo ako páperko.
  7. A postupne z cesta vykrojíme kolieska. Moje mali priemer cca 11 cm a vyšlo mi ich presne 24 do dvoch muffinových plechov.
  8. Na polovicu kolieska rozotrieme nutelu.
  9. Nenatretú polovicu preklopíme cez natretú a trocha prejdeme valčekom.
  10. Zoberieme radielko a tento polkruh, alebo ako by som to nazvala, nakrájame na tri časti.
  11. Každú túto časť zrolujeme.
  12. Tieto tri zrolované časti dáme do papierových košíčkov
  13. Povkladáme do plechov na muffiny, necháme cca ešte 20 minút kysnúť. Potom potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.
  14. Po upečení, necháme vychladnúť a môžeme pocukrovať.