Brioška s pestom a parmazánom
Autor receptu: micho
zdroj web a Ja
12 porcií |
90 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup- Zo surovín (okrem pesta a parmazánu) si pripravíme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste. Množstvo mlieka = rozšľahané vajíčka doplnené do 280 ml.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1/2 cm, polovicu natrieme pestom a posypeme parmazánom, zakryjeme nenatretou časťou. Cesto nakrájame po dĺžke na 2 cm široké pásy, ktoré zrolujeme do špirály (ako keď robíte šúlance, jednou rukou jeden koniec cesta smerom k sebe, druhou rukou druhý koniec cesta od seba) Vzniknutú špirálu stočíme do tvaru slimáka a dáme na plech.
- Necháme krátko podkysnúť a upečieme.
|