Foto: misqs17
Paprikáš mám rada na všetky spôsoby, toto je jeden z nich ako robím ja :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibulu si nakrajame nadrobno a na oleji osmazime do sklovita. Pridame na male kocky nakrajane bravcove maso a dusime pokial maso nie je cele biele. (cca. 4-5minut)
-
2
Ked je masko biele, pridame sol, cmk, kmin a cervenu papriku, poriadne premiesame.
-
3
Zalejem cca. 2,5 - 3 dcl vody a privedieme do varu. Dusime pod pokrievkou priblizne 15 minut. Medzitym si ocistime sampinony a nakrajame na drobno.
-
4
Ked je masko podusene, pridame sampinony a dusime dalsich cca 7 minut. Medzitym si pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka).
-
5
Pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka). Ked to vyzera priblizne takto, smotanu prilejeme k masku.
-
6
Dokladne premiesame a privedieme do varu.
-
7
Nechame prejst varom 4-5 minut a odstavime. Podavame najlepsie s domacimi haluskami, ale ja pouzivam cestoviny - kolienka. :) Bru chut
Som aj za 1 pl cukru na koniec alebo džemu.