Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/
Autor receptu: misqs17
Paprikáš mám rada na všetky spôsoby, toto je jeden z nich ako robím ja :)
3-4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibulu si nakrajame nadrobno a na oleji osmazime do sklovita. Pridame na male kocky nakrajane bravcove maso a dusime pokial maso nie je cele biele. (cca. 4-5minut)
- Ked je masko biele, pridame sol, cmk, kmin a cervenu papriku, poriadne premiesame.
- Zalejem cca. 2,5 - 3 dcl vody a privedieme do varu.
Dusime pod pokrievkou priblizne 15 minut. Medzitym si ocistime sampinony a nakrajame na drobno.
- Ked je masko podusene, pridame sampinony a dusime dalsich cca 7 minut. Medzitym si pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka).
- Pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka).
Ked to vyzera priblizne takto, smotanu prilejeme k masku.
- Dokladne premiesame a privedieme do varu.
- Nechame prejst varom 4-5 minut a odstavime. Podavame najlepsie s domacimi haluskami, ale ja pouzivam cestoviny - kolienka. :)
Bru chut