« Naspäť na tento recept

Bravčové v papieri (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tento recept mám z YT kanálu FoodWishes. Trhané mäso, alebo pulled pork, je jeden z mojich najobľúbenejších, hodí sa napríklad do sendvičov, burgerov ale aj do mac and cheese či poutine. Keďže sa najčastejšie pripravuje hodiny v tzv. slow cookeri alebo na grile, doma som ho ešte nerobila. Tento recept však milo prekvapil a mäso je jemné, šťavnaté a doslova sa rozpadáva.

Autor receptu: nikajednadva

Postup receptu

Najskôr si pripravíme zmes korenia. Všetky ingrediencie okrem bravčového si v miske zmiešame. Ja som nemala sušenú cibuľu, tak som ju vynechala. Mäso bolo výborné aj tak. Môžete samozrejme použiť aj akúkoľvek inú osvedčenú zmes.

Mäso nakoreníme zo všetkých strán.
Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 2

Pripravíme si dva asi 60 cm dlhé pásy papiera na pečenie. Veľkosť však záleží na hmotnosti mäsa. Ak máte možnosť, použite prírodný, nebielený papier. Bravčové si zabalíme do prvého kusa papiera ako najtesnejšie len vieme.
Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 3

Otočíme o 90 stupňov a celé to zabalíme do druhého kusa papiera.
Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 4

Pripravíme si tri kusy alobalu, dostatočne veľké na to, aby sme doň vedeli zabaliť mäso. Znovu sa snažíme balíček zrolovať čo najtesnejšie do prvého kusa alobalu. Otočíme tak, aby sme ďalším kusom pokryli čo najviac spojov a opäť zrolujeme. Nakoniec opakujeme ešte poslednýkrát.

Uložíme na plech/zapekaciu misu a vložíme do rúry vyhriatej na 115 °C. Dĺžka pečenia závisí od hmotnosti mäsa. Na každých 450 g je to 1,75 hodiny. Teda moje 1,5 kg pliecko som piekla takmer 6 hodín (1 500/450 x 1,75 = 5,83 hodín). Mäso počas pečenia netreba nijak prevracať ani polievať, stačí večer dať piecť a ráno len hotové vybrať.
Bravčové v papieri (fotorecept) - obrázok 6

Po upečení sa bravčové priam rozpadáva. Vidličkou ho "roztrháme" na jemné kúsky a použijeme napríklad do sendvičov, cestovín, na pizzu alebo do burgerov.

Suroviny




6
porcií
20
minút
príprava
347
minút
na 115 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist