Foto: gordonko
...a zasa jedno z mojich oblúbených jídel
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
bravčové stehno ,alebo gulaté pliecko si pokrájame na plátky
-
2
naklepeme , nasolíme a okoreníme čieným korením
-
4
na rozpálenom oleji osmahneme z oboch strán
-
5
a povyberáme z hrnca von
-
6
na výpeku si orestujeme cuibuli
-
7
pekne do slabúčko hneda
-
8
vrátíme naspeť mäso
-
9
podlejeme vodou ...pridáme namočené ,,dubáky,, uzavrieme tlakový hrniec a necháme asi 25 minut podusiť
-
10
ked máme mäsko mekké vyberioeme ho von a
-
11
dosolíme dochutíme
-
12
pridáme zátrepku z mlieka a hladkej múky a premiešame
-
13
plátky mäsa vrátime do hrnca , necháme prevrieť šťavu..... môžme dať aj trochu cesnaku
-
14
a mame hotovo ..... DOBRÚ CHUŤ
na takéto šťavnaté recepty.