Bravčové stehno na dubákoch (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
...a zasa jedno z mojich oblúbených jídel
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- bravčové stehno ,alebo gulaté pliecko si pokrájame na plátky
- naklepeme , nasolíme a okoreníme čieným korením
- na rozpálenom oleji osmahneme z oboch strán
- a povyberáme z hrnca von
- na výpeku si orestujeme cuibuli
- pekne do slabúčko hneda
- vrátíme naspeť mäso
- podlejeme vodou ...pridáme namočené ,,dubáky,, uzavrieme tlakový hrniec a necháme asi 25 minut podusiť
- ked máme mäsko mekké vyberioeme ho von a
- dosolíme dochutíme
- pridáme zátrepku z mlieka a hladkej múky a premiešame
- plátky mäsa vrátime do hrnca , necháme prevrieť šťavu..... môžme dať aj trochu cesnaku
- a mame hotovo ..... DOBRÚ CHUŤ