Bravčové stehno na dubákoch (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...a zasa jedno z mojich oblúbených jídel

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. bravčové stehno ,alebo gulaté pliecko si pokrájame na plátky
  2. naklepeme , nasolíme a okoreníme čieným korením
  3. na rozpálenom oleji osmahneme z oboch strán
  4. a povyberáme z hrnca von
  5. na výpeku si orestujeme cuibuli
  6. pekne do slabúčko hneda
  7. vrátíme naspeť mäso
  8. podlejeme vodou ...pridáme namočené ,,dubáky,, uzavrieme tlakový hrniec a necháme asi 25 minut podusiť
  9. ked máme mäsko mekké vyberioeme ho von a
  10. dosolíme dochutíme
  11. pridáme zátrepku z mlieka a hladkej múky a premiešame
  12. plátky mäsa vrátime do hrnca , necháme prevrieť šťavu..... môžme dať aj trochu cesnaku
  13. a mame hotovo ..... DOBRÚ CHUŤ