Bravčové stehno
Bravčové stehno

Bravčové stehno na čerstvých modrákoch fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 6. júla 2021
Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept)
Foto: helena10

Suroviny

1 kg
4 ks čerstvé
podľa potreby
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky potrieme trochou kremžskej horčice.

    Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obaľujeme v hladkej múke a v pekáči na oleji opečieme z obidvoch strán. Opečené plátky mäsa ukladáme bokom na tanier.

    Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čerstvé modráky nakrájame.

    Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku v pekáči pridáme 1 PL hladkej múky, orestujeme do hneda, zalejeme vodou a necháme prevrieť. Do toho naukladáme opečené kúsky mäsa a pridáme nakrájané modráky.

    Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre na 190 stupňoch približne 1 hodinu. Každý pečie podľa svojej rúry. Priebežne kontrolujeme, podlievame vodou, prípadne dochutíme ešte soľou a korením.

    Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

leaela
@helena10 (7.7.2021 18:57)

Prosim Ta,kde rastu modraky v tomto suchu?frčime tam ;-)
Pozdravujem ;)))
helena10
@leaela (7.7.2021 22:14)
Tam, kde aj pršalo... Nebolo ich veľa.
Veríme, že huby ešte budú.
dvorka
Tiež takto robievam mäso, no pekáč vždy zatváram, netreba potom podlievať a doba pečenia sa tým skracuje. Ináč, recept je fajn.
1x haji
haji
Recept je takový jaký je. Někdo používá bravčové stehno na rychlou úpravu, jiný na klasickou. V tom jsme každý sám za sebe jiný. Souhlas s @dvorka , chce to přikrýt, když není pokrievka, tak alobalom.