Bravčové srdcia na víne

Autor receptu: oco

Bravčové srdcia patria medzi potraviny s vyšším obsahom železa .V kombinácii so zeleninou sú vhodné aj pre delenú stravu .

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny.očistíme koreňovú zeleninu,cibuľu a bravčové srdce.
  2. Na suchú panvicu dáme skaramelizovať cukor pridáme pokrájanú cibuľu ,nakrájanú zeleninu.Zalejeme vodou pridáme bobkový list,soľ a korenie nakoniec bravčové srdcia.Dusíme do mäkka.
  3. Počas dusenia si uvaríme zemiaky.Keď sú srdcia mäkké pridáme vo vode rozmiešanú hladkú múku varíme do zhustnutia omáčky.Nakoniec pridáme biele víno/veltlín zelený/ môže byť aj červené,prehrejeme-nevaríme a je to.Dobrú chuť.