Bravčové srdcia na víne
Autor receptu: oco
Bravčové srdcia patria medzi potraviny s vyšším obsahom železa .V kombinácii so zeleninou sú vhodné aj pre delenú stravu .
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny.očistíme koreňovú zeleninu,cibuľu a bravčové srdce.
- Na suchú panvicu dáme skaramelizovať cukor pridáme pokrájanú cibuľu ,nakrájanú zeleninu.Zalejeme vodou pridáme bobkový list,soľ a korenie nakoniec bravčové srdcia.Dusíme do mäkka.
- Počas dusenia si uvaríme zemiaky.Keď sú srdcia mäkké pridáme vo vode rozmiešanú hladkú múku varíme do zhustnutia omáčky.Nakoniec pridáme biele víno/veltlín zelený/ môže byť aj červené,prehrejeme-nevaríme a je to.Dobrú chuť.