Bravčové s čínskou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: bendix
rýchla príprava bravčovhého mäsa...
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- mäso nakrájame na rezance, pridáme solamyl, sójovú omáčku, asi lyžičku sezamového oleja, chilli papričky nakrájané na jemno a necháme pácovať.
- Wok rozohrejeme na plné bomby a pridáme cca 2 lyžice repkového oleja. Mäso sprudka opečieme. Nepečieme dlho, aby ostalo krásne šťavnaté a mäkké.
- Mäso vyberieme, pridáme cca 1 lyžicu oleja a sprudka opečieme šampiňóny, pridáme čínsku kapustu nakrájanú na rezance a cca 2 minútky ju sparíme. Dochutíme soľou a troškou sójovej omáčky. Primiešame k nej mäso, spolu prehrejeme a hneď podávame. Ako príloha sa hodia čínske rezance, alebo môžme podávať s ryžou.
Dobrú chuť.