Bravčové ražničí v alobale

miloss2 - fotkamiloss2, 16. februára 2011

Tento recept robievam už dlho,nemusím používať žiadne špajdle,dám to všetko do alobalu a šup do trúby.

8
porcií
60 minút
príprava
80 minút
na 12O °C

Suroviny

1 kg
2 kg
3 ks
4 ks
8 PL
4 KL
2 KL
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájame na kocky,klobásu na kolieska,zemiaky na kolieska,cibuľu na hrubo.

    Bravčové ražničí v alobale - obrázok 1
  2. 2

    Alobal(dvojmo) natrieme bravčovou masťou a postupne ukladáme zamiaky,cibuľu,klobásu a mäso.Osolíme,okoreníme,opaprikujeme, a posypeme drvenou rascou.

    Bravčové ražničí v alobale - obrázok 2
  3. 3

    Potom to zabalíme do batôžkov a uložíme na plech.Dáme piesť do rúry.

    Bravčové ražničí v alobale - obrázok 3

Diskusia k receptu

ursula4
tiež to varím a na spodok pod zemiaky dávam slaninku
marienka44
@Miloss2 , treba dodrzat poradie surovin. Mna doma ucili , ze je to nasledovne: krumpel slanina maso cibula. A to sa opakuje. Chodievali sme ako deti s rodicmi a znamymi do prirody a opekala sa zivanska vtedy v pergamenovych papieroch. K tomu makky chlebik. :-)
bubinka900
Ja tiež robievam so slaninkou ale pridávam aj čerstvú papriku a niekedy aj špekačky alebo nejaké fajné páročky.
zmmm
Je to chutné, tiež to takto robím.
malovka
ja to robím tak ,že všetko v mise zmiešam a tak to dám do alobalu
rudlus
tak tak...este k dobrej domacej slaninke pridavam dobru domacu klobasku...a vela cubule...a s chlebom..total obzerparty...ako male decka v prirode sme to jedli na pockanie...nevedeli nas odtrhnut...
modrykamen
Je to v podstate živánska pečená v rúre. Akurát mäso je nakrájané na kocky. Zo začiatku ale treba, aby sa toho zúčastnila celá rodina, lebo jeden nechce slaninu, druhý klobásu, tretí viac zemiakov, štvrtý menšiu porciu, niekto štipľavé, niekto....čerstvú paradajku, papriku.... a na to potom smotanu, tatársku, či kečup...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia