Foto: ancicka
Tento rcp.som použila podľa @Jozka,http://varecha.pravda.sk/recepty/drak/18239-recept.html.Je to dobrý a jednoduchý recept,ale ja som ho ešte vylepšila s kôprom a nerobila som ho taký pálivý.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny,ale feferonku som nepoužila,lebo by bolo moc pálivé. Uhorky som postrúhala ,mäso nakrájala . Do uhoriek som zamiešala vegetu,olej (ja som postupovala podľa rcp.tam ide 2 dl ,ale to je veľa,stačí 1 dl),horčicu,korenie a miesto feferonky som dala štípku mletej pálivej papriky.Všetko to som premiešala a pridala mäso.
-
2
Takto premiešané som dala do chladničky na noc.
-
3
Potom som už len vysypala na panvicu a pol hod. sa to dusilo.Ked sa mäsko varí tak kuchyňu zaplaví príjemná vôňa uhoriek.Uhorky sa rozvaria,ale mne sa to nejak nepozdávalo,tak som ešte ...
-
4
nazberala zo záhrady čerstvý kôpor,
-
5
V 2 dl vody som rozvarila 1 zeleninový bujon a pridala k mäsu.
-
6
V trošké vody som rozmiešala zemiakový škrob,
-
7
a pridala k mäsu a troška zahustila.Máme radi omáčku.Ked zavrelo,preidala som čerstvý kôpor,premiešala a odstavila.Uhorky a kôpor = lahodná omáčka. Príloha podľa chutí.
Všetci, čo kôpor neznášajú, budú mať určite ten istý názor ako ja - že ste ho poriadne pohoršili!