Bravčové pliecko s lečom

marcel83 - fotkamarcel83, 5. októbra 2014
Bravčové pliecko s lečom
Foto: marcel83

upravená Devil´s supper od @brambora ;)

20 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 strúčik
7 dcl
1 čl
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pliecko si umyjeme, odblaníme, nakrájame na rezance. Do misky dáme múku, korenie, soľ a rezance obalíme. Na rozpálenej masti orestujeme rezance. Medzitým si v hrnci speníme cibuľku.

  2. 2

    Orestované rezance mäsa prehodíme k cibuli, pridáme nasekaný cesnak, krátko ešte orestujeme. Prilejeme vriacu vodu, pridáme viazaničku byliniek /bazalka a petržlen/, pridáme sladkú papriku. Necháme dusiť mäso.

  3. 3

    Keď máme mäso na 3/4 dodusené, pridáme lečo. Ak máte lečo kyslejšie, môžete pridať štipku cukru. Dochutíme soľou a korením. Dovaríme do mäkka.

    Bravčové pliecko s lečom - obrázok 3
  4. 4

    http://www.kuchyna.megdesign.sk/bravcove-pliecko-s-lecom-upravena-devils-supper-od-brambora/

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

finczi
Veľmi chutné a šťavnaté jedlo. Niečo podobné tu mám aj ja, len z kuracieho mäska. Nabudúce vyskúšam podľa Vášho rc. 5*
margaretka28
tiež takto robievam, je to vdačná rýchlovka a v lete, ked mám masité rajčiny, tak múku ani nedávam, je to dosť husté od nich, ale v zime tiež s lečom
rulik
dobre, že si pripomenul, dávno som nerobil, nachystám na víkend