Bravčové mäso s hríbami fotorecept

janka1710 - fotkajanka1710, 25. augusta 2010
Bravčové mäso s hríbami (fotorecept)
Foto: janka1710
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie rezníky. Každý rezeň naklepeme, na stranách narežeme a posypeme vegetou.

    Bravčové mäso s hríbami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu si nalejeme olej, a rezne z oboch strán prudko opečieme.

    Bravčové mäso s hríbami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, trochu osmahneme a pridáme huby. Okoreníme a chvíľku podusíme. Mäso preložíme do zapekacej misy a navrch navrstvíme osmahnutú cibuľku s hubami.

    Bravčové mäso s hríbami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice nalejeme vodu, pridáme bujón a privedieme do varu. Zalejeme ním mäso a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160stupnov. Pečieme prikryté približne 40-45minút.

    Bravčové mäso s hríbami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bojar
přečo bujon, keď je tam krásna kombinácia masa a hub?
julica
Pripájam sa: prečo posypávať rezne vegetou?
janka1710
Bujon som dala, aby bola dostatok chutnej stavy. Rezne sa nemusia posypat vegetou, mozu sa aj osolit, ako komu vyhovuje:)
3sandra3
súhlasím s tým, že bujon to asi trocha pokazí, zakryje chuť hríbov

Zaujímavé video z archívu TV Varecha