Foto: miloss2
Moja dcéra zbožňuje kyslú kapustu,tak keď nám svokra donesie svoju ,toto je jeden z receptov z nej.Tento recept mám od svojej mamy.
porcií
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Bravčové mäso nakrájame na rezne , naklepeme,osolíme ,posypeme mletým čiernym korením a mletou sladkou červenou paprikou.
-
2
Mäso prudko opečieme z obydvoch strán na rozpálenom oleji.Na každej strane 5 minút.Polovicu opečeného mäsa dáme na dno pekáča a prikryjeme polovicou kyslej kapusty,dáme druhú polovicu mäsa a navrchu bude kapusta.
-
3
Povrch kapusty posypeme mletým čiernym korením,mletou červenou paprikou a mletou drvenou rascou.Do výpeku pridáme 1 deci vody,prehrejeme a nalejeme do pekáča na mäso a kapustu.Prikryjeme druhým pekáčom,alebo alobalom a dáme do rúry piecť.Vegetu zmiešame so smotanoua a po 3/4 hodine pečenia nalejeme na mäso s kapustou.Pečieme odokryté ešte 15 minút.Ako príloha sú varené zemiaky.
Diskusia k receptu