Bravčové mäso na hubách
Autor receptu: alex100
Tento recept robím vtedy keď mám sušené hríby a nechce sa mi vymýšľať. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné
8 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezne trochu naklepeme, osolíme a jemne pokoreníme. Obalíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opražené mäso odložíme nabok.
Sušené hríby medzitým opláchneme v studenej vode a kým robíme s mäsom ich necháme namočené asi v 2 dc vody.
- Olej z výpeku dáme do hrnca, necháme riadne zohriať a potom do neho vložíme na jemno pokrájanú cibuľku. Necháme smažiť asi 5 minút a pridáme huby aj s vodou, premiešame a vložíme mäso. Zalejeme vlažnou vodou. Dusíme asi 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Smotanu rozmiešame s 2 lyžicami hladkej múky a vlejeme do hrnca. Vrátime do hrnca mäso a na miernej teplote povaríme asi 15 minút.
Podávame s cestovinou alebo so zemiakovou kašou.