Bravčové mäso na hubách

Autor receptu: alex100

Tento recept robím vtedy keď mám sušené hríby a nechce sa mi vymýšľať. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne trochu naklepeme, osolíme a jemne pokoreníme. Obalíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opražené mäso odložíme nabok. Sušené hríby medzitým opláchneme v studenej vode a kým robíme s mäsom ich necháme namočené asi v 2 dc vody.
  2. Olej z výpeku dáme do hrnca, necháme riadne zohriať a potom do neho vložíme na jemno pokrájanú cibuľku. Necháme smažiť asi 5 minút a pridáme huby aj s vodou, premiešame a vložíme mäso. Zalejeme vlažnou vodou. Dusíme asi 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Smotanu rozmiešame s 2 lyžicami hladkej múky a vlejeme do hrnca. Vrátime do hrnca mäso a na miernej teplote povaríme asi 15 minút. Podávame s cestovinou alebo so zemiakovou kašou.