Bravčové karé plenené sušenými slivkami a sušenými brusnicami
Foto: miichchalko
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso dôkladne umyjeme, odstránime vrchnú blanu. Potom ho necháme vysušiť a z jednej časti pichneme nôž (dlhý a ostrí, aby prešiel skrz celé mäso). Vznikne dám v mäsa akoby tunel. Potom tam strčíme varechu zo zadnej časti a dieru si zväčšíme. (Pozor aby ste mäso neprederavili, inak vytečie šťava).
- 2
Celé vnútro vytrieme slivkovým lekvárom, a napchávame striedavo slivky, brusnice, slivky, brusnice atď, až kým neprídeme do začiatku tunela. Mäso z vrchu dôkladne osolíme a okoreníme.
- 3
Zoberieme si sáčok na pečenie, do ktorého prídame: korenie na pečené mäso "bravčovou pečeni" :), a vodu. Pridáme do sáčku naplnené meso. Poriadne ho tam zatrepeme. Položíme na plech a sáčok miestami poprepichujeme aby od teplého vzduchu v rúre nevybuchol. Pečieme asi 60 - 70 minút pri 180 stupňoch. 10 minút pred dopečením odstránime sáčok, položíme na vrch plátky syra a vrátime ešte na 10 minút do rúru. podávame so zemiakmi, alebo ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu