Bravčové jašteričky

Autor receptu: ernest

Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám .Ideme na to.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Recept je možné urobiť skoro z každeho masa okrem rýb .Maso jemne naklepeme a narežeme na dlhšie asi 10 cm pásiki ,naše jašterice.Cibulu narežeme na mesiačiky a na oleji opražime .Tu by som dodal že bravčova masť je asi chutnejšia.Pridáme v rýchlom slede nasekanú čili a asi čajovu lyžičku mleteho čierneho korenia ,tu menej znamená viac a naše jašterice .
  2. Orestujeme stiahneme teplotu podlejeme vínkom a za občasneho miešania dusíme .Ked masko zmekne pridáme horčicu, prípadne ešte vínko a necháme prejsť varom.U nás podávame s bielym chlebom no hodi sa aj ryža či opečené zemiaky, kto má rád pikantnejšie pridá si čili pastu ..Ked som robil tento recept na posledy dokial je aj pridaná fotka ,k horčici som pridal lyžicu medu.Dobrú chuť