Bravčová pečienka na horčici (fotorecept)

Autor receptu: dr

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Pečienku očistíme, nakrájame na plátky a natrieme horčicou.
  3. Olej zohrejeme na panvici.
  4. Opečieme najskôr horčicou natretú stranu pečienky (2 minúty).
  5. Pečienku otočíme a opečieme z druhej strany (2 minúty).
  6. Podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a necháme 5-6 minút podusit, aby nebola vnútri krvavá. Pečienku odokryjeme, okoreníme, osolíme a vyberieme na taniere. Do výpeku pridáme 1 kávovú lyžičku plnotučnej horčice, premiešame a odstavíme. Výpekom jemne prelejeme pečienku na tanieroch. Najradšej máme k tejto pečienke pečivo a zlatý klieniec je, keď si pečivo máčame vo výpeku.