Bravčová pečienka na horčici (fotorecept)
Autor receptu: dr
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si suroviny.
- Pečienku očistíme, nakrájame na plátky a natrieme horčicou.
- Olej zohrejeme na panvici.
- Opečieme najskôr horčicou natretú stranu pečienky (2 minúty).
- Pečienku otočíme a opečieme z druhej strany (2 minúty).
- Podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a necháme 5-6 minút podusit, aby nebola vnútri krvavá. Pečienku odokryjeme, okoreníme, osolíme a vyberieme na taniere. Do výpeku pridáme 1 kávovú lyžičku plnotučnej horčice, premiešame a odstavíme. Výpekom jemne prelejeme pečienku na tanieroch. Najradšej máme k tejto pečienke pečivo a zlatý klieniec je, keď si pečivo máčame vo výpeku.
|