Bravčová panenka s tuniakovou majonézou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (čerstvo mletou soľou a korením), zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do potravinárskej fólie.
  2. Panenku varíme v paráku pri teplote 80 °C asi 15–20 minút podľa hrúbky mäsa. Len tak ostane vnútri krásne ružová. Necháme vo fólii voľne vychladnúť.
  3. Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme pár kvapiek vínneho octu alebo citrónovej šťavy. Sardely a kapary najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a bielym balsamicom, vytvoríme akúsi emulziu.
  4. Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké pláty mäsa, polejeme tapenádou z kapár a sardeliek.
  5. Náš tip: Namiesto bravčovej panenky môžeme použiť aj teľaciu alebo hovädziu sviečkovicu, v tom prípade podľa druhu mäsa predĺžime aj ich tepelnú úpravu.