Bravčová panenka s tuniakovou majonézou
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (čerstvo mletou soľou a korením), zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do potravinárskej
fólie.
- Panenku varíme v paráku pri teplote 80 °C asi 15–20 minút podľa hrúbky mäsa. Len tak ostane vnútri krásne ružová. Necháme vo fólii voľne vychladnúť.
- Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme pár kvapiek vínneho octu alebo citrónovej šťavy. Sardely a kapary najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a bielym balsamicom, vytvoríme akúsi emulziu.
- Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké pláty mäsa, polejeme tapenádou z kapár a sardeliek.
- Náš tip: Namiesto bravčovej panenky môžeme použiť aj teľaciu alebo hovädziu sviečkovicu, v tom prípade podľa druhu mäsa predĺžime aj ich tepelnú úpravu.
|