Bravčová panenka na thajský spôsob

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny necháme vo vriacej vode asi 15 minút, nevaríme ich a potom scedíme. Mäso odblaníme, okoreníme a vložíme do kokosového mlieka s pridaním medu a karí korenia.
  2. Zeleninu orestujeme na tuku, okoreníme, pridáme huby, čili omáčku a sójovú omáčku, krátko orestujeme. Cestovinu dozlata opečieme na panvičke s pridaním soli a korenia. Keď je cestovina opečená dozlatista, primiešame ju k zmesi a premiešame.
  3. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán. Dopekáme v rúre asi 10 minút pri 170 °C. Hotové mäso narežeme na plátky a podávame s cestovinou.