Foto: jerica
Nechcela som pridávať recept, pridávam ho len preto, že som videla dotaz na mäkkú panenku od @Jankavaskova zo dňa 21. augusta 2016. Zobraziť celý popisNechcela som pridávať recept, pridávam ho len preto, že som videla dotaz na mäkkú panenku od @Jankavaskova zo dňa 21. augusta 2016. Je to veľmi jednoduchý spôsob úpravy a pritom sa len obzriete a môže sa podávať na stôl.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V panenke si spravím zárezy tak, aby som mala otvor kde vložím nakrájané na plátky studené maslo.
-
2
A tak aj slaninku.
-
3
Potom panenku dám na fóliu, kde celú panenku vyváľam v korení, ja som dala korenie na syr a trochu grilovacieho korenia.
-
4
Celú br. panenku vyváľam v korení, nesolím.
-
5
Na panvicu dáme trochu oleja, ja som dala olej Palma Raciol s bazalkou.
-
6
Na horúcej panvici poopekáme z každej strany, málinko som pridala vody, cca 0,5 dcl.
-
7
Keď je takto opečená, pridám kopčeky nastrúhaných zemiakov.
-
8
Do nastrúhaných zemiakov pridám trochu dochudzovadla PODRAVKA.
-
9
Pridáme kopčeky zemiakov, polejem výpekom a nechám pokiaľ nebudú upečené, čo je pár minutiek. Samozrejme prikryté.
-
10
Pre chuť som pridala aj jednu papriku, samozrejme štiplavú :-) čo si ja pochutím.
-
11
Len pre inšpiráciu, mini šalát, burinka, rajčinky, vínny ocot :-)
-
12
Hotovo, ale pre polovičku,
-
13
ja som mala chuť na panenku s rajčinovou kapustou, zemiakovým pyré :-)
-
14
Pridám zopár fotiek pre inšpiráciu . Mäso pripravené na fólii.
-
15
Korenie na syr bez soli, môžem len doporučiť aj k iným úpravám surovín, kde sa používa korenie.
-
16
Mix korenie na grilovanie posypem na fóliu, mäsko pekne preváľam a doska ostane "viď " ďalej.
-
17
Doska čistá.
-
18
No čo už, folia ide medzi "separé" plasty do koša.
veľmi rada pripravujem jedlá pri ktorých nemusím dlho "stepovať" pri linke.
Dúfam, že som vás inšpirovala, recept som pridala k inšpirácii ked nevieš čo rýchlo a chutne navariť :-)
Určite keď potrebujem mať rýchlo na tanieri, mysel a čas je potvorský, ani ma nenapadne ísť na terasu, odstrihnúť bylinku , mám krásnu bazalku, rozmarín, atď. Som rada, že si mi to pripomenula @ denyany .
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Samozrejme davam 5*
@Martab dá sa na rôzne spôsoby, u nás máme najradšej z panenky rezne, @Babav ďakujem Vlastička za pekné slovíčka, pozdravujem :-),
@Jack áno panenka je fakt suprová ,
@Izabella929 na tvoje krásne recepty sa môžem len pozerať, ďakujem za milé povzbudenie,
@Sovka62 moja milá sovička, potešili ma Tvoje slovíčka :-)
@palokuchki moja, tiež pozdravujem tak ďaleko a pritom dnes blízko
Srdecne pozdravujem :-).
@janger Janka, ďakujem,teší ma, že ťa vidím, tiež pozdravujem:-)
Takto robievam aj kuracie prsička :-)
Ďakujem, potešenie pre mňa :-)
@Garanco (6.1.2018 17:05) ďakujem , hlavne za vyskúšanie a spokojnosť. :-)
Vďaka VARECHA že som spoznala a nových priateľov s ktorými udržiavame stály kontakt, aby som nezabudla aj na dobre rady od skúsených varechacov , vďaka , nech varecha ešte dlho bude “ miešať “ v ďalších rokov jej pôsobenia !! Všetkým na Vareche môj odkaz, “ nech vám nič neprihorí a vždy nech sa v zdraví dari !!