Bravčová panenka (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Nechcela som pridávať recept, pridávam ho len preto, že som videla dotaz na mäkkú
panenku od @Jankavaskova
zo dňa 21. augusta 2016. Je to veľmi jednoduchý spôsob úpravy a pritom sa len
obzriete a môže sa podávať na
stôl.
2 porcie |
5/10 minút príprava |
19 minút tepelná úprava |
Postup
- V panenke si spravím zárezy tak, aby som mala otvor kde vložím nakrájané na plátky studené maslo.
- A tak aj slaninku.
- Potom panenku dám na fóliu, kde celú panenku vyváľam v korení, ja som dala korenie na syr a trochu grilovacieho korenia.
- Celú br. panenku vyváľam v korení, nesolím.
- Na panvicu dáme trochu oleja, ja som dala olej Palma Raciol s bazalkou.
- Na horúcej panvici poopekáme z každej strany, málinko som pridala vody, cca 0,5 dcl.
- Keď je takto opečená, pridám kopčeky nastrúhaných zemiakov.
- Do nastrúhaných zemiakov pridám trochu dochudzovadla PODRAVKA.
- Pridáme kopčeky zemiakov, polejem výpekom a nechám pokiaľ nebudú upečené, čo je pár minutiek. Samozrejme prikryté.
- Pre chuť som pridala aj jednu papriku, samozrejme štiplavú :-) čo si ja pochutím.
- Len pre inšpiráciu, mini šalát, burinka, rajčinky, vínny ocot :-)
- Hotovo, ale pre polovičku,
- ja som mala chuť na panenku s rajčinovou kapustou, zemiakovým pyré :-)
- Pridám zopár fotiek pre inšpiráciu . Mäso pripravené na fólii.
- Korenie na syr bez soli, môžem len doporučiť aj k iným úpravám surovín, kde sa používa korenie.
- Mix korenie na grilovanie posypem na fóliu, mäsko pekne preváľam a doska ostane "viď " ďalej.
- Doska čistá.
- No čo už, folia ide medzi "separé" plasty do koša.