Bravčová panenka (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Nechcela som pridávať recept, pridávam ho len preto, že som videla dotaz na mäkkú panenku od @Jankavaskova zo dňa 21. augusta 2016. Je to veľmi jednoduchý spôsob úpravy a pritom sa len obzriete a môže sa podávať na stôl.

2
porcie
5/10 minút
príprava
19 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V panenke si spravím zárezy tak, aby som mala otvor kde vložím nakrájané na plátky studené maslo.
  2. A tak aj slaninku.
  3. Potom panenku dám na fóliu, kde celú panenku vyváľam v korení, ja som dala korenie na syr a trochu grilovacieho korenia.
  4. Celú br. panenku vyváľam v korení, nesolím.
  5. Na panvicu dáme trochu oleja, ja som dala olej Palma Raciol s bazalkou.
  6. Na horúcej panvici poopekáme z každej strany, málinko som pridala vody, cca 0,5 dcl.
  7. Keď je takto opečená, pridám kopčeky nastrúhaných zemiakov.
  8. Do nastrúhaných zemiakov pridám trochu dochudzovadla PODRAVKA.
  9. Pridáme kopčeky zemiakov, polejem výpekom a nechám pokiaľ nebudú upečené, čo je pár minutiek. Samozrejme prikryté.
  10. Pre chuť som pridala aj jednu papriku, samozrejme štiplavú :-) čo si ja pochutím.
  11. Len pre inšpiráciu, mini šalát, burinka, rajčinky, vínny ocot :-)
  12. Hotovo, ale pre polovičku,
  13. ja som mala chuť na panenku s rajčinovou kapustou, zemiakovým pyré :-)
  14. Pridám zopár fotiek pre inšpiráciu . Mäso pripravené na fólii.
  15. Korenie na syr bez soli, môžem len doporučiť aj k iným úpravám surovín, kde sa používa korenie.
  16. Mix korenie na grilovanie posypem na fóliu, mäsko pekne preváľam a doska ostane "viď " ďalej.
  17. Doska čistá.
  18. No čo už, folia ide medzi "separé" plasty do koša.