Pudingové rezy
Pudingové rezy

Bratislavské rezy fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 17. septembra 2017

Veľmi chutné, šťavnaté a mierne kyselkavé rezy. Vhodné na oslavu alebo nedeľné poobedie ku káve.

36
porcií
150 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

2 x 4 ks
2 x 260 g
2 x 75 g
2 x 200 g
Na potretie korpusov:
190 g
Plnka:
250 g
250 g
250 g
1 liter
3 bal
1 bal
175 ml
Na dohotovenie:
200 g
90 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na korpus. !POZOR: všetky suroviny na korpusy pripravíme 2x!

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajcia vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom, postupne prilejeme olej,...

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..... po lyžiciach hladkú múku...

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 190 °C, 10 - 12min.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené pláty preložíme na dosku a necháme vychladnúť.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si pripravíme hustý puding z mlieka, krémového prášku, vanilínového cukru a kryštálového cukru. Uvarený puding necháme vychladnúť.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmäknuté maslo a Heru maslovú vyšľaháme do peny,.....

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    .......postupne pridávame vychladnutý puding a dochutíme citrónovou šťavou.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšľahanú plnku dáme do chladničky stuhnúť

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravíme si domáci džem, vhodný je ríbezľový alebo višňový. Ja som robil slivkový cez leto, ktorý bol dosť kyslý, tak som použil ten.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené pláty potrieme džemom a na vrchný plát navrstvíme celú plnku. Dáme stuhnúť.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Medzitým si pripravíme vodný kúpeľ a roztopíme si aj bielu aj tmavú čokoládu s Cerou.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Zákusok polejeme tmavou polevou a do ozdobného alebo aj obyčajného mikrotén. sáčku nalejeme bielu roztopenú čokoládu.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zákusok postriekame bielou čokoládou a pokrájame na úhľadné rezy horúcim nožíkom, aby nám nepraskla čokoláda. Okraje odrežeme a necháme poriadne zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Na druhý deň je zákusok šťavnatejší a lepšie prejdú chute.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Takto vyzerá v reze.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Milý Martin, zákusok je krásny. A vôbec nikomu nezdôvodňuj, koľko máš rokov. Z klamstva Ťa môže osočovať len klamár, ktorý je podozrievavý preto, lebo sám iným spôsobom rozmýšľať nedokáže. Taký človek Ti môže byť ukradnutý.

A keď si písal, ako Ťa to pečenie veľmi baví, pripomenul si mi, že v Trenčíne býval, - a možno ešte stále býva chlapec, ktorý sa volá Paľko a je nesmierne šikovný a skromný. Piekol môjmu bratovi zákusky na svadbu, - jeden bol lepší ako druhý a rovnako jeden bol krajší ako druhý. A keď s pečením pre druhých začínal, mal hádam ešte menej rokov ako Ty. Je krásne, - vidiac Tvoju prácu, - že nie je vo svojej šikovnosti taký osamotený...