Bratislavské rezy fotorecept
Foto: martin2002
Veľmi chutné, šťavnaté a mierne kyselkavé rezy. Vhodné na oslavu alebo nedeľné poobedie ku káve.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 x 4 ks |
|
2 x 260 g |
|
2 x 75 g |
|
2 x 200 g |
|
Na potretie korpusov: | |
190 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 liter |
|
3 bal |
|
1 bal |
|
175 ml |
|
Na dohotovenie: | |
200 g |
|
90 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na korpus. !POZOR: všetky suroviny na korpusy pripravíme 2x!
-
2
Celé vajcia vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom, postupne prilejeme olej,...
-
3
..... po lyžiciach hladkú múku...
-
4
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 190 °C, 10 - 12min.
-
5
Upečené pláty preložíme na dosku a necháme vychladnúť.
-
6
Medzitým si pripravíme hustý puding z mlieka, krémového prášku, vanilínového cukru a kryštálového cukru. Uvarený puding necháme vychladnúť.
-
7
Zmäknuté maslo a Heru maslovú vyšľaháme do peny,.....
-
8
.......postupne pridávame vychladnutý puding a dochutíme citrónovou šťavou.
-
9
Vyšľahanú plnku dáme do chladničky stuhnúť
-
10
Pripravíme si domáci džem, vhodný je ríbezľový alebo višňový. Ja som robil slivkový cez leto, ktorý bol dosť kyslý, tak som použil ten.
-
11
Upečené pláty potrieme džemom a na vrchný plát navrstvíme celú plnku. Dáme stuhnúť.
-
12
Medzitým si pripravíme vodný kúpeľ a roztopíme si aj bielu aj tmavú čokoládu s Cerou.
-
13
Zákusok polejeme tmavou polevou a do ozdobného alebo aj obyčajného mikrotén. sáčku nalejeme bielu roztopenú čokoládu.
-
14
Zákusok postriekame bielou čokoládou a pokrájame na úhľadné rezy horúcim nožíkom, aby nám nepraskla čokoláda. Okraje odrežeme a necháme poriadne zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Na druhý deň je zákusok šťavnatejší a lepšie prejdú chute.
-
15
Takto vyzerá v reze.
Myslím,že ak by som tento koláč piekla,určite by som ho nedala rovno len na vymastený a múkou vysypaný plech.Bála by som sa,že korpusy polámem.
Ináč zákusok je lákavý a veľmi pekný.
Dakujem, plech je 27x37cm, mne vyšli 3 dlhé pásy cca 8-9cm + odrezky, takže kľudne môže byt aj 30x40cm.
Dakujem velmi pekne, ako spomínate vy, treba dat urcite papier na pecenie len ja som ho nemal. Tak som zariskoval s mukou a maslom na vymastenie. Inak na upečeny korpus v plechu treba dat utierku a druhy plech z druhej strany a spolu vsetko obratit. Mne to tak vyšlo.
Dakujem velmi pekne, no mal som asi 4 mesacnu pauzu :D, ale opat zacnem pridavat recepty. :D
Aj ja a velmi :DDDD
Cestne slovo mam 15r, zachvilu 16. Vazne, neklamem vas, je to moj velky konicek, zaluba a hobby.
Dakujem.
A keď si písal, ako Ťa to pečenie veľmi baví, pripomenul si mi, že v Trenčíne býval, - a možno ešte stále býva chlapec, ktorý sa volá Paľko a je nesmierne šikovný a skromný. Piekol môjmu bratovi zákusky na svadbu, - jeden bol lepší ako druhý a rovnako jeden bol krajší ako druhý. A keď s pečením pre druhých začínal, mal hádam ešte menej rokov ako Ty. Je krásne, - vidiac Tvoju prácu, - že nie je vo svojej šikovnosti taký osamotený...
@martin2002 , pekný zákusok, len pokračuj ďalej :-)