Pudingové rezy
Pudingové rezy

Bratislavské rezy fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 17. septembra 2017

Veľmi chutné, šťavnaté a mierne kyselkavé rezy. Vhodné na oslavu alebo nedeľné poobedie ku káve.

36
porcií
150 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

2 x 4 ks
2 x 260 g
2 x 75 g
2 x 200 g
Na potretie korpusov:
190 g
Plnka:
250 g
250 g
250 g
1 liter
3 bal
1 bal
175 ml
Na dohotovenie:
200 g
90 g
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na korpus. !POZOR: všetky suroviny na korpusy pripravíme 2x!

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajcia vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom, postupne prilejeme olej,...

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..... po lyžiciach hladkú múku...

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 190 °C, 10 - 12min.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené pláty preložíme na dosku a necháme vychladnúť.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si pripravíme hustý puding z mlieka, krémového prášku, vanilínového cukru a kryštálového cukru. Uvarený puding necháme vychladnúť.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmäknuté maslo a Heru maslovú vyšľaháme do peny,.....

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    .......postupne pridávame vychladnutý puding a dochutíme citrónovou šťavou.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšľahanú plnku dáme do chladničky stuhnúť

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravíme si domáci džem, vhodný je ríbezľový alebo višňový. Ja som robil slivkový cez leto, ktorý bol dosť kyslý, tak som použil ten.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené pláty potrieme džemom a na vrchný plát navrstvíme celú plnku. Dáme stuhnúť.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Medzitým si pripravíme vodný kúpeľ a roztopíme si aj bielu aj tmavú čokoládu s Cerou.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Zákusok polejeme tmavou polevou a do ozdobného alebo aj obyčajného mikrotén. sáčku nalejeme bielu roztopenú čokoládu.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zákusok postriekame bielou čokoládou a pokrájame na úhľadné rezy horúcim nožíkom, aby nám nepraskla čokoláda. Okraje odrežeme a necháme poriadne zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Na druhý deň je zákusok šťavnatejší a lepšie prejdú chute.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Takto vyzerá v reze.

    Bratislavské rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

marka34
Krasny zakusok. Martin, len mi prezrad, aky velky bol plech, na ktorom si piekol cesto.
tatranka
Rezy sú naozaj krásne.Len by ma zaujímalo,keď nie sú pláty na pečiacom papieri,alebo fólii,ako ich krásne celé dostanem von z plechu,tak ako to vidím na obrázku č.5.
Myslím,že ak by som tento koláč piekla,určite by som ho nedala rovno len na vymastený a múkou vysypaný plech.Bála by som sa,že korpusy polámem.
Ináč zákusok je lákavý a veľmi pekný.
luwinka
Vitaj @Martin , no krásny zákusok si upiekol. Si veľmi šikovný na svoj vek , musín ťa to veľmi baviť si myslím , hocikto nedokáže takto krásne urobiť zákusok v tvojom veku. Len tak ďalej pokračuj - krása :-)
martin2002
@Tatranka (17.9.2017 20:20)
Dakujem velmi pekne, ako spomínate vy, treba dat urcite papier na pecenie len ja som ho nemal. Tak som zariskoval s mukou a maslom na vymastenie. Inak na upečeny korpus v plechu treba dat utierku a druhy plech z druhej strany a spolu vsetko obratit. Mne to tak vyšlo.
1x rela
martin2002
@Luwinka (17.9.2017 21:24)
Dakujem velmi pekne, no mal som asi 4 mesacnu pauzu :D, ale opat zacnem pridavat recepty. :D

evanaaa
@Martin2002 , upiekol si ukážkový koláč, ja ti verím, myslím, že si už svoje vedomosti tu aj predtým ukázal, to ti neveria len tí, čo nič nedokázali alebo ani nevedia a neskúsia. A teším sa na tvoje ďalšie diela, lebo ak ťa to baví, iste nezastaneš a pôjdeš ďalej.
hrobarka
Milý Martin, zákusok je krásny. A vôbec nikomu nezdôvodňuj, koľko máš rokov. Z klamstva Ťa môže osočovať len klamár, ktorý je podozrievavý preto, lebo sám iným spôsobom rozmýšľať nedokáže. Taký človek Ti môže byť ukradnutý.

A keď si písal, ako Ťa to pečenie veľmi baví, pripomenul si mi, že v Trenčíne býval, - a možno ešte stále býva chlapec, ktorý sa volá Paľko a je nesmierne šikovný a skromný. Piekol môjmu bratovi zákusky na svadbu, - jeden bol lepší ako druhý a rovnako jeden bol krajší ako druhý. A keď s pečením pre druhých začínal, mal hádam ešte menej rokov ako Ty. Je krásne, - vidiac Tvoju prácu, - že nie je vo svojej šikovnosti taký osamotený...
monty469
Klobúk dole. Si veľmi šikovný, koláčik vyzera veelmi dobre
malroxa
Vystavne rezy a iste aj velmi chutne. Vyborna praca
martin2002
Všetci ktorí ste tu písali, veľmi veľmi vám pekne ďakujem za priazeň. Pečenie, cukrárčina a varenie je moja veľká záľuba a rád experimentujem a skúšam nové recepty. A pochybnosti niektorých, ktorí si myslia že niekoho tu klamem, alebo mi neveria môj vek jednoducho neriešim. Ja viem koľko mám rokov, nemusím nikoho presviedčať, na mojom profile je to nakoniec aj napísané. Kto by ste mali nejaké otázky kľudne píšte, budem sa tešiť na vaše ďaľšie komentáre. Ešte raz VĎAKA !
darina57
super len tak dalej schovas do kapsy hocijaku zenu..ktora je leniva ..a hovori ze to nevie..vsetko ide len treba chciet a nie byt leniva..drzim palce....super..
1x rela
jojino
Si šikovný chalan. Rezy sú fakt pekné. Nie je @Izabella Tvoja mama? Je to majsterka na rezy a verím, že raz aj z teba bude majster.
cesminaz
Naozaj si velmi šikovny,len tak dalej :-) Najviac sa mi páci foto č.15 -tam rezy vidno/vyniknú ovela krajšie,nez na tvojej pôvodnej úvodnej fotografii :-) ale mozno preto,ze dostali viac svetla.
martin2002
dakujem velmi pekne, velmi ma to bavi a snazim sa vymyslat stale nejake kombinacie. Este raz Vdaka :D@Jojino (20.9.2017 16:55)