Foto: martina34
Jedlo vhodné v bielkovinový deň.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balíček |
|
0,5 l |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
1 menšia hlávka |
|
2 ks |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Uvaríme si zeleninový vývar a namočíme doňho sójové kocky. Nakrájame si cibuľu, necháme ju postáť, tak isto nakrájame na tenké rezance kapustu, cviklu a na kocky mrkvu. Do hrnca dáme hriať olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu a mrkvu. Pridáme sójové kocky, ktoré si scedíme. Chvíľu to opečieme a pridáme červenú papriku a koreniny.
- 2
Pridáme nakrájanú kapustu, posolíme a prikryjeme, aby nám kapusta zmenšila objem. Premiešame a môžeme dať červenú cviklu a zeleninový vývar, v ktorom sme mali namočené sójové kocky. Pridáme aj scedené šampiňóny, konzervu paradajok a ak treba aj vodu. Celé to necháme variť asi 20 minút.
- 3
Potom podľa chuti môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Servírujeme s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu