Boršč so sójovými kockami

martina34 - fotkamartina34, 13. decembra 2009
Boršč so sójovými kockami
Foto: martina34

Jedlo vhodné v bielkovinový deň.

5
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  balíček
0,5  l
2  PL
3  ks
1  menšia hlávka
2  ks
1  konzerva
1  konzerva
podľa chuti
2  ks
5  ks
2  ks
1  čl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Uvaríme si zeleninový vývar a namočíme doňho sójové kocky. Nakrájame si cibuľu, necháme ju postáť, tak isto nakrájame na tenké rezance kapustu, cviklu a na kocky mrkvu. Do hrnca dáme hriať olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu a mrkvu. Pridáme sójové kocky, ktoré si scedíme. Chvíľu to opečieme a pridáme červenú papriku a koreniny.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú kapustu, posolíme a prikryjeme, aby nám kapusta zmenšila objem. Premiešame a môžeme dať červenú cviklu a zeleninový vývar, v ktorom sme mali namočené sójové kocky. Pridáme aj scedené šampiňóny, konzervu paradajok a ak treba aj vodu. Celé to necháme variť asi 20 minút.

  3. 3

    Potom podľa chuti môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Servírujeme s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia