Jedlo vhodné v bielkovinový deň.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 balíček |
|
| 0,5 l |
|
| 2 PL |
|
| 3 ks |
|
| 1 menšia hlávka |
|
| 2 ks |
|
| 1 konzerva |
|
| 1 konzerva |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ks |
|
| 5 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 čl |
|
| podľa potreby |
|
|
|
Postup
-
1
Uvaríme si zeleninový vývar a namočíme doňho sójové kocky. Nakrájame si cibuľu, necháme ju postáť, tak isto nakrájame na tenké rezance kapustu, cviklu a na kocky mrkvu. Do hrnca dáme hriať olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu a mrkvu. Pridáme sójové kocky, ktoré si scedíme. Chvíľu to opečieme a pridáme červenú papriku a koreniny.
- 2
Pridáme nakrájanú kapustu, posolíme a prikryjeme, aby nám kapusta zmenšila objem. Premiešame a môžeme dať červenú cviklu a zeleninový vývar, v ktorom sme mali namočené sójové kocky. Pridáme aj scedené šampiňóny, konzervu paradajok a ak treba aj vodu. Celé to necháme variť asi 20 minút.
- 3
Potom podľa chuti môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Servírujeme s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu