Boršč so sójovými kockami
Autor receptu: martina34
Jedlo vhodné v bielkovinový deň.
5 porcií |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si zeleninový vývar a namočíme doňho sójové kocky. Nakrájame si cibuľu, necháme ju postáť, tak isto nakrájame na tenké rezance kapustu, cviklu a na kocky mrkvu. Do hrnca dáme hriať olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu a mrkvu. Pridáme sójové kocky, ktoré si scedíme. Chvíľu to opečieme a pridáme červenú papriku a koreniny.
- Pridáme nakrájanú kapustu, posolíme a prikryjeme, aby nám kapusta zmenšila objem. Premiešame a môžeme dať červenú cviklu a zeleninový vývar, v ktorom sme mali namočené sójové kocky. Pridáme aj scedené šampiňóny, konzervu paradajok a ak treba aj vodu. Celé to necháme variť asi 20 minút.
- Potom podľa chuti môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Servírujeme s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.