Boršč so sójovými kockami

Autor receptu: martina34

Jedlo vhodné v bielkovinový deň.

5
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si zeleninový vývar a namočíme doňho sójové kocky. Nakrájame si cibuľu, necháme ju postáť, tak isto nakrájame na tenké rezance kapustu, cviklu a na kocky mrkvu. Do hrnca dáme hriať olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu a mrkvu. Pridáme sójové kocky, ktoré si scedíme. Chvíľu to opečieme a pridáme červenú papriku a koreniny.
  2. Pridáme nakrájanú kapustu, posolíme a prikryjeme, aby nám kapusta zmenšila objem. Premiešame a môžeme dať červenú cviklu a zeleninový vývar, v ktorom sme mali namočené sójové kocky. Pridáme aj scedené šampiňóny, konzervu paradajok a ak treba aj vodu. Celé to necháme variť asi 20 minút.
  3. Potom podľa chuti môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Servírujeme s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.