Boršč s uškami

Autor receptu: bedrunka

Pochádza z Poľska, ale ako inak, po slovensky som si ho vylepšila talianskymi tortellinami

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Opucuj cviklu - pokrájaj na kolieska a daj variť do osolenej vody. Dochuť soľou, bobkovým listom, novým korením a šťavičkou z 1/2 citróna. Keď je cvikla zmäknutá, prihoď mäsové Tortellini a uvar domäkka. Cviklu vyhodíš a podávaš len cviklový vývar s Tortellinami (malé prstienky).
  2. Poľské gazdinky si vyrábajú ušká do boršču doma. Sú to mäsové pirôžky spojené do kruhu ako prsteň (uško mi to nepripomína, ale volajú to tak) a sú podstatne väčšie, ale chutia podobne ako tortellini.