Foto: zuzanka1367
Kto, alebo čo je Momofuku som nemala ani tušenia. Podľa wikipedie je to sieť reštaurácií, ktoré vlastní David Chang. Recept som našla na blogu Zobraziť celý popisKto, alebo čo je Momofuku som nemala ani tušenia. Podľa wikipedie je to sieť reštaurácií, ktoré vlastní David Chang. Recept som našla na blogu megvkuchyni. No a kto nevyskúša ani neuverí aké to je dobré :)
na 230-170 °C
Postup
-
1
Taká stručná v popise surovín som nebola dávno, ale to je naozaj všetko. Spolu s týmto bôčikom absolvoval 24 hodinový pobyt v našej chladničke aj ďalší môj kváskový výtvor, ktorému som dopriala dlhý odpočinok :) Cukor zmiešame so soľou, z bôčika orežeme kožu a dobre ho namasírujeme.
-
2
Vložíme do nejakej dózy a zabalíme do fólie ako múmiu a spolu s chlebom ich odložíme na 24 hodín do chladničky. S bôčikom som nerobila nič a chlieb som po 12 hodinách sformovala do bochníka. Táto dvojica je spolu len preto, lebo ich čaká spoločný osud :)
-
3
Po skončení relaxačného pobytu v chladničke, ráno túto dvojicu vytiahneme von. Vodu, ktorá sa nastekala pod bôčikom vylejeme a preložíme do plechu na pečenie, ktorý sa dá zakryť. Rúru zohrejeme na 230 stupňov. V pôvodom recepte nepodlievala, ale ja som napriek tomu pridala asi 1 dcl horúcej vody, nech to neprihorí pokiaľ bôčik pustí vlastnú šťavu. S cesnaku odkrojíme vrch a dáme piecť spolu s bôčikom.
-
4
To už v rúre rozvoniaval priateľ s chladničky. Bôčik som piekla 45 minút na 230 stupňov, teplotu som znížila na 170 a piekla ešte 80 minút. Nič viac som s ním nerobila, nepodlievala, neobracala. Pre istotu si ho skontrolujte ak je bôčik mäsitejší a pustí málo masti, tak podlejte, aby Vám nezhorel.
-
5
Ja Vám vrelo odporúčam takto pripravený bôčik, chuť mäsa je výborná, vôbec nie sladká, správne slaná. Po narezaní bôčika na plátky som na každý vytlačila strúčik pečeného cesnaku a rozotrela. Chlieb akurát vychladol a dal sa už krájať, k tomu chren, cibuľové čatní a hody nenormálne :) Teším sa, že sa niekto chytí, a napečie, je to tak jednoduché, že keby som tu nevypisovala o chlebe, tak je to na pár riadkov...
samozrejme poprosím receptík na ten úžasný chlebík
nič RAW ,ale war :-) momo-fuk-sem & momo-fuk-tam :-)
Gratulujem.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
@radox ak mozem: @Zuzanka1367 pise v postupe, ze bocik vlozila do pekaca ktory sa da zakryt. Tak asi pecie zakryte
Jsi zlatá! Přidávám odkaz na Cuketka.cz, kde je Momofuku upřesněné a recept na Bochánky s vepřovým - Momofuku pork buns :
www.cuketka.cz/?p=3732...
no vsak to,lebo co som cital vo forach,ostane po peceni v rure pekny masaker,a aj pekacik to nemusi prezit.zato na druhej strane ti ci to piekli oboma sposobmi sa zhodli ze vysledok je neporovnatelny.
asi ju zrezem prave koli tomu co pises a dam piect vedla bôcika.
sorry recept je vytrhnuty z kontextu nedokonceny , ale na Varechu super 5*
www.eater.com/2014/9/24/6827659/momofuku-pork-buns-no...
v odkaze na link co si poslal to robia s kozou,co myslis?
u nas u cinskeho masiara naporcovane orezane kare bez kosti je polovicna cena masneho bocika. Iny kraj iny mrav.
toto sa nesmie, toto by malo byť trestné!!!
slintám tu ako svorka psov, krása. parádny bôčik, samé mäsko 1*
Tento tvoj som spomenula cez skype manželovi, prehĺtal slinky, že to bude dobrota:-) Tak pôjdem podľa teba, aby to bolo podľa nadpisu:-)) Palokuchki sa vydaril tiež výborne a mastný bôčik kúpiť u nás nie je žiadne umenie;-)
Congratulation!
krasnu sobotnu tortu si upiekla :-) mas stastie, ze nebyvas blizsie, by som sa nasackovala na kostovku aj s niecim na zapitie.
Este mi vy carodejnice prezradte, aku funkciu rury ste pouzili, dik
Ajajaj, další díl. To nerozchodím. I ty, Brute?! Se mohu jenom dívat. Můj doktor a cholesterol by se přehodili, kdybych do šla do bůčku. chjo
startujem metlu a letiiiim :-)
inac ti ktori nemaju rimsky hrniec ho mozu obalit alobalom,vyhoda je ze pri nezakrytom peceni nezaspini ruru,a ked z neho zostane na druhy den,po zatazeni su z neho pekne kocky.
varecha.pravda.sk/recepty/glazovany-bocik/54799-recept.ht...
Zuzanka, keď príjmeš moju radu, ja som sa naučila od mojej priateľky, že je dobre kožu narezať na kocky, či štvorčeky, keď je v polovici mäsko upečené, potom je koža mäkká a to šráfovanie do kože ide jedna báseň. Takto mäsko je pre mňa zbožné na tanieri.
Piekla som bez kože, celý čas v zavretom pekáči, nepodliate! Starý pekáč si to odniesol v podobe pripálenín zrejme z cukru, ale tá chuť stojí za to!!
Manželove meniny sme oslávili najlepším jedlom teda, najprv receptu moc neveril, ale je uveličený aj on. S pohárom (fakt len jedným v tej pekelnej horúčave) teraz trávime tú vynikajúcu chuť, dali sme si len po plátku, viac proste naraz nejde. Zbytok balím zajtra na cestu na dovolenku. Ešteže sme boli skoro celý týždeň na zelenine:-D
Veľké ďakujem a odporúčam všetkým gurmánom, prídu si na svoje;-)
Už sa teším...:-)))
Zuzka ja som dal upiecť 2 hlávky, v alobale, všetko som pekne vytlačil a poviem ti, to je iná kaša... A ja som zemiakovou kašou posadnutý! A tou šťavou z mäsa som to všetko polial... No božské! Mäso ako bavlnka, kaša s perfektnou príchuťou a poliate veľmi dobrou šťavou...
varecha.pravda.sk/recepty/slane-bosniaky-fotorecept/38325...
božemôj..a u nás kedyyy..??
lebo manželove žal.vredy..
tak len tu voniam..chutnám..maškrtím..
pochváliť však musím..:-)
Celý čas bol prikrytý. Po vložení do studenej rúry sa od zhasnutia kontrolky piekol 45 minut pri 230, a potom znížená teplota na 150 a piekol sa 90 minut.. Glazúra sa vytvorila po celom porchu, koža chumkavá.
Pekáč v pohode umyla umyvačka riadu. :-)
super,asi si ho zadovazim.ja som to robil(iba raz a naposledy) podla org.receptu-cize celu dobu odokryte,buchoty a treskoty bolo v rure pocut, no a ta rura bola neskutocne za.rata.to som si od manzelky vypocul,ani dole to neislo,celu ju musela niecim vystriekat.
Ak môžem poradiť tak neglazovaný, len čistá pálená hlina, ten sa pekne nasiakne vodou a pri pečení sa nemusíš o nič starať. Pečenie v ňom trvá trocha dlhšie ako v normálnom pekáči, ale to len preto lebo sa dáva do studenej rúry, aby nepraskol.
dakujem
Na za..ratú rúru je jeden veľmi jednoduchý recept. Keď sa dopečie, do plechu sa naleje 3 dl teplej vody, vypne sa kúrenie a nechá sa vypariť voda. Keď je tam už len príjemne teplo a vlhko, vezme sa handrička, alebo aj dve, a poobtiera sa všetko, čo sa dá, väčšina mastnoty ide ľahko dolu. Alebo parný čistič. Tiež mi párkrát buchla masť v rúre, a vždy sa mi to podarilo takto jednoducho vyčistiť. Tretí postup je pre odvážnych a tých, čo ešte nemajú dymové hlásiče - zapnúť na maximum a nechať zhorieť, čo zostane, opadne aj samô.
Vďaka za diskusiu, objavila som fantastický recept zas raz. :)
dik,viem ze to nahrievala aj s vodou.
Máš pravdu aj čili som dobre pridal, nech má aj nejakú silu a aby to bolo kompetne.
ty teda máš vysokú cenu
tvoríš samé dobroty
ani nemáš čas kvákať se ženu..
napráskala bych sa donemoty..
:-)
Ty si ale riadny pokušiteľ, až mi srdce stisklo pri pohľade na tu dobrotu. Nuž čo už musím aj ja spraviť.
Kamarát moj, s tým búčkom som piekol aj rebrá, tie som potom zalial vypekom a nechal stuhnut...
A potom takto na domáci kvaskovy chlieb... len tak lajt
Z iného uhla :-)
Aaaaaaaaach:-)))))
Môj ty bože, taký lajt natretý chlieb by som si hneď dal a mladú cibuľku k tomu. Ach jaj.