Bochníčky, štangle a pletenka z jedného cesta
Autor receptu: bibka
Tento recept neviem ako pre vás, ale pre mňa ľahký nebol :D. Zvlášť aj pre to, že som sa pri ňom aj učila :D. Takže recept pozostáva z obyčajného (myslím) pizzového cesta. Ja, kedže ma nebavili nudné štangle som z neho urobila aj niekoľko mini bochníčkov a jednu pletenku :) Dúfam, že sa bude páčiť.. Dobrú chuť :)
30-50 minút príprava |
12-15 minút na 240 °C |
Postup
- Rúru si necháme vyhriať na 240°C, pripravíme si suroviny a začneme s kváskom.
- Do vlažnej vody rozdrobte droždie, pridajte lyžicu hladkej múky aj lyžicu cukru.
Dáme do tepla, kde ho necháme narásť. (približne 15-20 min.)
- Do misy preosejeme hladkú aj hrubú múku, soľ a pre chuť aj nasekaný rozmarín, ak máme doma :) Pridáme narastený kvások, olivový olej a začneme miesiť. Mne to išlo rýchlo a ochvíľu bolo cítiť pod rukami príjemné cesto..
Necháme nakysnúť..
- Z nakysnutého cestíčka robíme guličky, paličky a ak nás budú nudiť, môžme sa dať aj do pletenky, alebo robiť čokoľvek, čo ulahodí nášmu oku :)
- Naše výtvory poukladáme na plech a potierame roztlačeným cesnakom v olivovom oleji, alebo len olejom :)
- Pečieme približne 12-15 min... Teda ja som piekla niekedy aj 10 ale to záleží od veľkosti, tvrdosti a farby :)