Foto: marianne
Našla som ju na delikatesach.sk . Dá sa pripraviť aj z čerstvých bôbov.Dočítala som sa,že je to strukovina, nabitá bielkovinami,ale aj vápnikom,draslíkom,či železom...možno potešim Zobraziť celý popisNašla som ju na delikatesach.sk . Dá sa pripraviť aj z čerstvých bôbov.Dočítala som sa,že je to strukovina, nabitá bielkovinami,ale aj vápnikom,draslíkom,či železom...možno potešim aj vegánov a nevegáni si môžu popridávať do nej podľa chuti(syr,sunku,maslo,vajíčko...) Táto nátierka je tá základná, podľa pôvodného receptu. S chlebíkom s olivami od Lusinkab,bola výborná...
Postup
-
1
Bôb aspoň cez noc namočíme.Druhý deň uvaríme vo vode úplne do mäkka.
-
2
Potom trošku piplavej práce.Vytlačíme bôb zo šupky zvlášť do misky,pretože je veľmi tvrdá a šupku vyhodíme.
-
3
Na olivovom oleji (môžeme pridať aj oriešok masla),speníme do sklovita cibuľu s cesnakom...
-
4
Orestovanú pridáme k vytlačenému bôbu,dosolíme,dokoreníme a pridáme bylinky podľa chuti.Ja som dala petržlenovú vňať.Na delikatesách odporúčali kôpor,ale ja sa s ním moc nekamarátim.Všetko spolu vymixujeme tyčovým mixérom.Nemusí byť úplne na hladko.
videl doteraz akurát vo filme Kokose na snehu. Ale tie boli nejedlé.
Až budú niekde na rýnku, poprobujem zohnať.
dakujem za navedenie na tento recept..bôb pestujem..jeme len mladý..mladý aj mrazím..ešte mám v mrazáku tak za dve hrste..nátierku urobím hned budúci týždeň..už nový má tak 10 cm..teším sa mu..krásne kvitne..