Bôbová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Našla som ju na delikatesach.sk . Dá sa pripraviť aj z čerstvých bôbov.Dočítala som sa,že je to strukovina, nabitá bielkovinami,ale aj vápnikom,draslíkom,či železom...možno potešim aj vegánov a nevegáni si môžu popridávať do nej podľa chuti(syr,sunku,maslo,vajíčko...) Táto nátierka je tá základná, podľa pôvodného receptu. S chlebíkom s olivami od Lusinkab,bola výborná...
Postup
- Bôb aspoň cez noc namočíme.Druhý deň uvaríme vo vode úplne do mäkka.
- Potom trošku piplavej práce.Vytlačíme bôb zo šupky zvlášť do misky,pretože je veľmi tvrdá a šupku vyhodíme.
- Na olivovom oleji (môžeme pridať aj oriešok masla),speníme do sklovita cibuľu s cesnakom...
- Orestovanú pridáme k vytlačenému bôbu,dosolíme,dokoreníme a pridáme bylinky podľa chuti.Ja som dala petržlenovú vňať.Na delikatesách odporúčali kôpor,ale ja sa s ním moc nekamarátim.Všetko spolu vymixujeme tyčovým mixérom.Nemusí byť úplne na hladko.