Bleskurýchla večera

Autor receptu: martina0812

Neznášam dlhé státie pri sporáku a mám šťastie, že moja rodinka si na kulinárske špeciality nepotrpí. Rovnako ako ja majú radi extrémne rýchle, jednoduché jedlá typu "čo dom dal". Touto rýchlovkou sa im vždy zavďačím a sama sa oblizujem až za ušami. :-)

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpme a dáme variť do osolenej vody. Keď voda začne vrieť, pozberáme škrobovú penu. Je dôležité to urobiť pred tým, než pridáme rascu, lebo by sme s penou pozbierali aj tú.
  2. pridáme rascu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Keď sú zemiaky uvarené, naservírujeme ich na tanier a na každý položíme 1 malú lyžičku mletých oškvarkov. Keď sa roztopia, môžeme papkať. Dobrú chuť!