Bleskurýchla večera
Autor receptu: martina0812
Neznášam dlhé státie pri sporáku a mám šťastie, že moja rodinka si na kulinárske špeciality nepotrpí. Rovnako ako ja majú radi extrémne rýchle, jednoduché jedlá typu "čo dom dal".
Touto rýchlovkou sa im vždy zavďačím a sama sa oblizujem až za ušami. :-)
5 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpme a dáme variť do osolenej vody.
Keď voda začne vrieť, pozberáme škrobovú penu. Je dôležité to urobiť pred tým, než pridáme rascu, lebo by sme s penou pozbierali aj tú.
- pridáme rascu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
- Keď sú zemiaky uvarené, naservírujeme ich na tanier a na každý položíme 1 malú lyžičku mletých oškvarkov. Keď sa roztopia, môžeme papkať.
Dobrú chuť!