Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Keď som čítala jednu diskusiu na internete o obaľovaní karfiolu, tak mi nedalo vyskúšať to. Jedna pani tam obhajovala obaľovanie v nádobách s múkou, vajcom a strúhankou, karfiol sa vkladá do nádob a zatrasie. Celkom jednoduché, čisté ruky, ale zbytočný riad, lebo ďalšia gazdinka preferovala obaľovanie v sáčkoch a to som sa rozhodla vyskúšať. Veď posúďte sami. Mne sa to celkom pozdáva vzhľadom na to, že trojobal prenikne do celej ružičky karfiolu a neostane bordel po obaľovaní.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody a necháme povariť 5 minút. Pripravíme si nádobu s viečkom a dva igelitové sáčky. Do nádoby rozšľaháme 3 vajíčka a 100 ml mlieka, osolíme. Do jedného sáčka nasypeme do 1/3 hladkú múku do druhého 1/3 strúhanky.
  2. Vychladnuté ružičky karfiolu vložíme do sáčika s múkou, zakrútime a potrasieme z jedného rohu do druhého.
  3. Takto sa múka dostane do celej ružičky karfiolu.
  4. Karfiol preložíme do nádoby s rozšľahanými vajcami, zatvoríme viečkom a potrasieme.
  5. Obalené vajíčkom.
  6. Preložíme do sáčika so strúhankou, zakrútime a potrasieme tak ako s múkou.
  7. Máme bleskovo obalený karfiol bez bordelu na stole či pracovnej doske. Takto pokračujeme, kým neminieme všetok karfiol. Medzi tým si rozohrejeme olej alebo masť a vyprážame. Zostatú múku a strúhanku preosejeme a odložíme na ďalšie obaľovanie. Použité sáčky vyhodíme do plastového odpadu.