Bleskovo vypražený karfiol (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Keď som čítala jednu diskusiu na internete o obaľovaní karfiolu, tak mi nedalo vyskúšať
to. Jedna pani tam
obhajovala obaľovanie v nádobách s múkou, vajcom a strúhankou, karfiol sa vkladá do
nádob a zatrasie. Celkom
jednoduché, čisté ruky, ale zbytočný riad, lebo ďalšia gazdinka preferovala obaľovanie v
sáčkoch a to som sa
rozhodla vyskúšať. Veď posúďte sami. Mne sa to celkom pozdáva vzhľadom na to, že
trojobal prenikne do celej
ružičky karfiolu a neostane bordel po obaľovaní.
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody a necháme povariť 5 minút. Pripravíme si nádobu s viečkom a dva igelitové sáčky. Do nádoby rozšľaháme 3 vajíčka a 100 ml mlieka, osolíme. Do jedného sáčka nasypeme do 1/3 hladkú múku do druhého 1/3 strúhanky.
- Vychladnuté ružičky karfiolu vložíme do sáčika s múkou, zakrútime a potrasieme z jedného rohu do druhého.
- Takto sa múka dostane do celej ružičky karfiolu.
- Karfiol preložíme do nádoby s rozšľahanými vajcami, zatvoríme viečkom a potrasieme.
- Obalené vajíčkom.
- Preložíme do sáčika so strúhankou, zakrútime a potrasieme tak ako s múkou.
- Máme bleskovo obalený karfiol bez bordelu na stole či pracovnej doske. Takto pokračujeme, kým neminieme všetok karfiol. Medzi tým si rozohrejeme olej alebo masť a vyprážame. Zostatú múku a strúhanku preosejeme a odložíme na ďalšie obaľovanie. Použité sáčky vyhodíme do plastového odpadu.