Biskvit rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 21. apríla 2014
Biskvit rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Tieto rezy sú chuťové veľmi dobré a lahodné.

20
porcií
45 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5 ks
180 g
1/2 dl
2 PL
1 ks
3 PL
Plnka:
4 dl
50 g (margarín)
1 ks
250 g (do pudingu)
1/2 l
1 ks
250 g (do šľahačky)
1 balíček
1 PL
2 PL
1,5 dl
podľa chuti (na poliatie korpusu)
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vajcia vyšľahám s cukrom,

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    počas šľahania pridávam olej.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku zmiešam s kypriacim práško a kakaom,

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridám do vyšľahaných vajec a zľahka zamiešam.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a upečiem.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    uvarím puding s mlieka zl.klasu a cukru.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do uvareného pridám maslo a zamiešam,kým sa nevstrebe.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hned doň zamiešam tvaroh,

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a vylejem na vychladenú piškotu,ktorú polejem sirupom,aby bola vláčna.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vyšľahám šľahačku a do nej zašľahám tvaro,.(šľahačku si môžme zvoliť podľa chutí,či už rastlinnú,alebo obyčajnú).

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prípravim si kávu na namačanie poškoty,

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    namačané piškoty poukladám na stuhnutá puding,

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a rozotriem na ne šľahačku.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Ozdobím guličkami.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dobrú chuť.

    Biskvit rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

gagika
Ukladam do KK, ale rada by som vedela, kolko muky ide do korpusu?
danda3
Anička, krásny zákusok a podľa surovín určite vemi chutný.♥
jamarlen
krémy vyzerajú dobre, aj mňa by zaujmal druh použitého tvarohu
ancicka
Použila som jemný nizkotučný tvaroh z Bily. dakujem za komentíky.
elysa
káva a tvaroh sú aj naše obľúbené chute:)
medovnicek
pripomenula si mi zákusok, ktorý zvykla piecť moja sestra a bol výborný, výborné rezy si napiekla
dara2112
Krásne vyskusane a výborné , na druhý deň bol najlepší keď sa chute pripojili a piskot zmekli