Jahodový koláč
Jahodový koláč

Bezvaječný jahodový koláčik ku káve

cobra - bez fotkycobra, 30. júna 2019
Bezvaječný jahodový koláčik ku káve
Foto: cobra

Veľmi vhodná alternatíva sviežeho ovocného koláča aj pre ľudí trpiacich alergiou na vajíčka a orechy, ktoré sú nahradené kokosom. Vajíčka sa nahrádzajú mliekom a tukom. Cesto je aj napriek tomu krehké a vynikajúce. Vyskúšajte, iste Vám bude chutiť.

60 minút
príprava
25 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
110 g
200 ml
150 g
1 bal.
3 PL
500 g čerstvé
1 bal.
1/2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z polohrubej múky, kryštálového cukru, kypriaceho prášku, kokosovej múčky, masla, vanilkového cukru a rumu vypracujeme posýpku. Z posýpky oddelíme 1/3, ktorú odložíme bokom.

  2. 2

    Do ostatnej posýpky pridáme mlieko a vypracujeme tuhé cesto. Na plech vymastený maslom, jemne vysypaný múkou, rovnomerne rukou roztlačíme cesto.

  3. 3

    Na pripravené cesto poukladáme čerstvé jahody nakrájané na štvrtiny, zasypeme zostávajúcou posýpkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 25-40 minút. Čas pečenia závisí od typu rúry.

  4. 4

    Hotový koláčik podávame ku káve, môžeme ho dozdobiť podľa chuti šľahačkou, kyslou smotanou alebo zmrzlinou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: