Bezvaječný jahodový koláčik ku káve
Foto: cobra
Veľmi vhodná alternatíva sviežeho ovocného koláča aj pre ľudí trpiacich alergiou na vajíčka a orechy, ktoré sú nahradené kokosom. Vajíčka sa nahrádzajú mliekom a tukom. Cesto Zobraziť celý popisVeľmi vhodná alternatíva sviežeho ovocného koláča aj pre ľudí trpiacich alergiou na vajíčka a orechy, ktoré sú nahradené kokosom. Vajíčka sa nahrádzajú mliekom a tukom. Cesto je aj napriek tomu krehké a vynikajúce. Vyskúšajte, iste Vám bude chutiť.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z polohrubej múky, kryštálového cukru, kypriaceho prášku, kokosovej múčky, masla, vanilkového cukru a rumu vypracujeme posýpku. Z posýpky oddelíme 1/3, ktorú odložíme bokom.
- 2
Do ostatnej posýpky pridáme mlieko a vypracujeme tuhé cesto. Na plech vymastený maslom, jemne vysypaný múkou, rovnomerne rukou roztlačíme cesto.
- 3
Na pripravené cesto poukladáme čerstvé jahody nakrájané na štvrtiny, zasypeme zostávajúcou posýpkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 25-40 minút. Čas pečenia závisí od typu rúry.
- 4
Hotový koláčik podávame ku káve, môžeme ho dozdobiť podľa chuti šľahačkou, kyslou smotanou alebo zmrzlinou.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu