Jahodový koláč

Bezvaječný jahodový koláčik ku káve

Autor receptu: cobra

Veľmi vhodná alternatíva sviežeho ovocného koláča aj pre ľudí trpiacich alergiou na vajíčka a orechy, ktoré sú nahradené kokosom. Vajíčka sa nahrádzajú mliekom a tukom. Cesto je aj napriek tomu krehké a vynikajúce. Vyskúšajte, iste Vám bude chutiť.

60 minút
príprava
25 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z polohrubej múky, kryštálového cukru, kypriaceho prášku, kokosovej múčky, masla, vanilkového cukru a rumu vypracujeme posýpku. Z posýpky oddelíme 1/3, ktorú odložíme bokom.
  2. Do ostatnej posýpky pridáme mlieko a vypracujeme tuhé cesto. Na plech vymastený maslom, jemne vysypaný múkou, rovnomerne rukou roztlačíme cesto.
  3. Na pripravené cesto poukladáme čerstvé jahody nakrájané na štvrtiny, zasypeme zostávajúcou posýpkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C cca 25-40 minút. Čas pečenia závisí od typu rúry.
  4. Hotový koláčik podávame ku káve, môžeme ho dozdobiť podľa chuti šľahačkou, kyslou smotanou alebo zmrzlinou.