Bezstarostná šošovicová polievka z parného hrnca

mimit - fotkamimit, 17. marca 2014
Bezstarostná šošovicová polievka z parného hrnca
Foto: mimit

Nenapadlo ma iné meno pre polievku, ktora sa vari sama v parnom hrnci, bez oleja, bez zahustovania mukou, takze si mozme povedat, ze aj Zobraziť celý popisNenapadlo ma iné meno pre polievku, ktora sa vari sama v parnom hrnci, bez oleja, bez zahustovania mukou, takze si mozme povedat, ze aj zdrava. Takze bez starostne do nej, varechaci.

4
porcie

Suroviny

150-200 g
2 ks
1 ks
2 ks
3 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskor si preberieme sosovicu od pripadnych necistot, zalejeme studenou vodou. Priblizne po pol hodine ju dame do parneho hrnca do nadoby na polievku (alebo akejkolvek plastovej misky urcenej mikrovlnky, ktora sa zmesti do parneho hrnca) a nastavime cas parenia na 60 minut.

  2. 2

    Ocistime si zeleninu, kalerab a zamiaky nakrajame na kocky, mrkvu na kolieska, zemiaky a cesnak vsak pridame az neskor. K sosovici pridame bobkov list, mrkvu, kalerab, nove a cele korenie (ja som ho dala do čajítka, aby sme ho nemuseli lovit), takisto domaci vyvar ak mame zmrazeny, ak nie, bujon a sol.

    Bezstarostná šošovicová polievka z parného hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Ked je sosovica polomakka (u mna asi po 30 minutach parenia), pridame zemiaky (zalezi aj aky druh zemiakov mate, ja mam take, co sa varia dlho) a parime dalsich priblizne 30 minut. Potom pridame na platky nakrajany cesnak a pridame este asi 10 minut parenia, kym vsetka zelenina nie je makka. A mozeme podavat..dobru chut

    Bezstarostná šošovicová polievka z parného hrnca - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia