Bezlepkový tvarohový koláč s jahodami
Foto: novalim
Bezlepkový tvarohový koláč sa dá upiecť na viacero spôsobov. My sme vyskúšali verziu s jahodami a povieme rovno, je to jedna
skvelá, šťavnatá dobrota, Zobraziť celý popisBezlepkový tvarohový koláč sa dá upiecť na viacero spôsobov. My sme vyskúšali verziu s jahodami a povieme rovno, je to jedna
skvelá, šťavnatá dobrota, po ktorej sa len tak “zaprášilo”. K tradičnej kombinácii jahôd a tvarohu sme pridali zopár netradičných
ingrediencií na dochutenie a výsledok je naozaj výnimočne chutný.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
120 g |
|
75 g mleté |
|
110 g |
|
50 g |
|
25 g |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Na plnku: | |
450 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
2,5 PL (+ na obaľovanie jahôd) |
|
250 g čerstvé |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo, cukor, škoricu a kardamóm vyšľaháme do peny. Pridáme bezgluténovú múku Promix UNI, kokos, mleté mandle, soľ a vypracujeme cesto. Jednu tretinu cesta oddelíme a odložíme bokom. Zvyšok natlačíme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme aj s formou na 10 minút do mrazničky.
- 2
Vychladené cesto vložíme hneď do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút. Medzitým pripravíme plnku. Tvaroh, kyslú smotanu a krupicový cukor spolu prešľaháme a po jednom zapracujeme vajcia. Do zmesi preosejeme škrob a jemne premiešame. Plnku vylejeme na upečené cesto.
- 3
Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame ich s vanilínovým cukrom a trochou škrobu a poukladáme na tvarohovú vrstvu. Na povrch koláča nadrobíme zvyšné cesto, ktoré sme si vopred odložili.
- 4
Bezlepkový tvarohový koláč vrátime do rúry a pečieme asi hodinu. Necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín – až potom krájame na kocky.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu