Bezlepkový tvarohový koláč
Bezlepkový tvarohový koláč

Bezlepkový tvarohový koláč s jahodami

novalim - fotkanovalim, 11. júna 2024. Komerčný recept.
Bezlepkový tvarohový koláč s jahodami
Foto: novalim

Bezlepkový tvarohový koláč sa dá upiecť na viacero spôsobov. My sme vyskúšali verziu s jahodami a povieme rovno, je to jedna skvelá, šťavnatá dobrota, Zobraziť celý popisBezlepkový tvarohový koláč sa dá upiecť na viacero spôsobov. My sme vyskúšali verziu s jahodami a povieme rovno, je to jedna skvelá, šťavnatá dobrota, po ktorej sa len tak “zaprášilo”. K tradičnej kombinácii jahôd a tvarohu sme pridali zopár netradičných ingrediencií na dochutenie a výsledok je naozaj výnimočne chutný.
Zdroj: www.novalim.sk

12
porcií
90 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
120 g
75 g mleté
110 g
50 g
25 g
štipka
1 ČL
1 ČL
Na plnku:
450 g
100 g
150 g
3 ks
2,5 PL (+ na obaľovanie jahôd)
250 g čerstvé
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo, cukor, škoricu a kardamóm vyšľaháme do peny. Pridáme bezgluténovú múku Promix UNI, kokos, mleté mandle, soľ a vypracujeme cesto. Jednu tretinu cesta oddelíme a odložíme bokom. Zvyšok natlačíme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme aj s formou na 10 minút do mrazničky.

  2. 2

    Vychladené cesto vložíme hneď do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút. Medzitým pripravíme plnku. Tvaroh, kyslú smotanu a krupicový cukor spolu prešľaháme a po jednom zapracujeme vajcia. Do zmesi preosejeme škrob a jemne premiešame. Plnku vylejeme na upečené cesto.

  3. 3

    Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame ich s vanilínovým cukrom a trochou škrobu a poukladáme na tvarohovú vrstvu. Na povrch koláča nadrobíme zvyšné cesto, ktoré sme si vopred odložili.

  4. 4

    Bezlepkový tvarohový koláč vrátime do rúry a pečieme asi hodinu. Necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín – až potom krájame na kocky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia