Bezlepkový pšenný čoko-koláč
Autor receptu: sanynka
Tento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že poteši
niekoho aj
na vareche a možno viacerí bezlepkači ho dôverne poznajú.Ja mám viacero
verzií, teraz
som robila túto...
(Kto pozna Zdravičko vo Freshmarkete,tam maju podobne,niekoĺko verzií)
12 porcií |
5 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pšeno premyjeme,dame variť,vodu zlejeme a dame novu vodu a varime.Kto pozná pšeno,vie prečo,pri nedodržaní je horké.Vodu dame na 4 prsty, aby vznikla kašovitejšia hmota.Pridame 2 Pl medu a z pudingu môžeme odobrať čl a pridať do psena,aby bolo hustejšie.Ja som dala do pšena lyžicu karobu,môže byť aj kakao.x( nemusíte,podla chuti))
Keď je uvarené,rovnomerne roztrieme po stredne veľkom plechu.
Posypeme malinami.Ak nemame čerstvé,použijeme mrazené.
- Dame variť puding klasickým spôsobom,ale dala som 4 dcl ryž.mlieka,aby bol hustý.Pridame 2Pl medu a na záver postrúhané jablko.
nechala som dve minuty postáť a poliala som pšeno.
- Dáme na 15min. zapiecť a hotovo.
Keď trocha vychladne rozkrájame,prizdobíme malinami a papáme;)
Je dobrý aj na raňajky.
My doma milujeme aj verziu s makom( mletý mak s jablkami a medom)to je tiež riadna mňamka..