Bezlepkový pšenný čoko-koláč

Autor receptu: sanynka

Tento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že poteši niekoho aj na vareche a možno viacerí bezlepkači ho dôverne poznajú.Ja mám viacero verzií, teraz som robila túto... (Kto pozna Zdravičko vo Freshmarkete,tam maju podobne,niekoĺko verzií)

12
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pšeno premyjeme,dame variť,vodu zlejeme a dame novu vodu a varime.Kto pozná pšeno,vie prečo,pri nedodržaní je horké.Vodu dame na 4 prsty, aby vznikla kašovitejšia hmota.Pridame 2 Pl medu a z pudingu môžeme odobrať čl a pridať do psena,aby bolo hustejšie.Ja som dala do pšena lyžicu karobu,môže byť aj kakao.x( nemusíte,podla chuti)) Keď je uvarené,rovnomerne roztrieme po stredne veľkom plechu. Posypeme malinami.Ak nemame čerstvé,použijeme mrazené.
  2. Dame variť puding klasickým spôsobom,ale dala som 4 dcl ryž.mlieka,aby bol hustý.Pridame 2Pl medu a na záver postrúhané jablko. nechala som dve minuty postáť a poliala som pšeno.
  3. Dáme na 15min. zapiecť a hotovo. Keď trocha vychladne rozkrájame,prizdobíme malinami a papáme;) Je dobrý aj na raňajky. My doma milujeme aj verziu s makom( mletý mak s jablkami a medom)to je tiež riadna mňamka..