Foto: andrea3
Bez chutného chlebíka sa asi žiadny bezlepkáč nezaobíde a najlepší je ten doma upečený :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Miesto vody môžeme použiť zliatu vodu zo zemiakov, ale ak je slaná, soľ už nepridávajte. 50 g múky Mix B môžeme nahradiť tmavou zmesou na chlieb od Schäru, prípadne pohánkovou múkou.
-
2
Zmiešame si suroviny, najlepšie je zmiešať sypké a tekuté zvlášť a potom si pomôžeme mixérom.
-
3
Cesto preložíme do vymastenej formy a naolejovanou lyžicou urovnáme povrch a necháme kysnúť asi 30 minút, záleží od teploty a kvality droždia, ale v zásade by malo zdvojnásobiť svoj objem.
-
4
Rúru si vopred nahrejeme na 200 C na spodný aj horný ohrev , rošt dáme čo najnižšie a vložíme hrnček s vodou.
-
5
Vložíme chlieb a pečieme 20 minút, potom vypneme horný rošt a necháme piecť iba zo spodu. Po upečení necháme chvíľku odpočívať a potom vyklopíme.
-
6
A tu je už nakrájaný, časť ukladám do mrazničky, pretože dcéra mi toľko nezje. Dobrú chuť :)
@celka piekla som ho v pekarnicke na 3hod.programe pre normalny chlieb. strasne vysoky mi narastol, a ked som ho vytiahla a zabalila do utierky tak troska splasol ale na chuti to neubralo. Myslim ze chlebik upeceny v rure ma lepsiu korku, aspon mne sa to tak vzdy upieklo ked som este nemala pekarnicku, ale zase v tej pekarnicke je robenie chleba take pohodlne:)