Bezlepkový chlebík (fotorecept)

Autor receptu: andrea3

Bez chutného chlebíka sa asi žiadny bezlepkáč nezaobíde a najlepší je ten doma upečený :)

12
porcií
35 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Miesto vody môžeme použiť zliatu vodu zo zemiakov, ale ak je slaná, soľ už nepridávajte. 50 g múky Mix B môžeme nahradiť tmavou zmesou na chlieb od Schäru, prípadne pohánkovou múkou.
  2. Zmiešame si suroviny, najlepšie je zmiešať sypké a tekuté zvlášť a potom si pomôžeme mixérom.
  3. Cesto preložíme do vymastenej formy a naolejovanou lyžicou urovnáme povrch a necháme kysnúť asi 30 minút, záleží od teploty a kvality droždia, ale v zásade by malo zdvojnásobiť svoj objem.
  4. Rúru si vopred nahrejeme na 200 C na spodný aj horný ohrev , rošt dáme čo najnižšie a vložíme hrnček s vodou.
  5. Vložíme chlieb a pečieme 20 minút, potom vypneme horný rošt a necháme piecť iba zo spodu. Po upečení necháme chvíľku odpočívať a potom vyklopíme.
  6. A tu je už nakrájaný, časť ukladám do mrazničky, pretože dcéra mi toľko nezje. Dobrú chuť :)