Bezlepkový chlebík (fotorecept)
Autor receptu: andrea3
Bez chutného chlebíka sa asi žiadny bezlepkáč nezaobíde a najlepší je ten doma upečený :)
12 porcií |
35 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny. Miesto vody môžeme použiť zliatu vodu zo zemiakov, ale ak je slaná, soľ už nepridávajte. 50 g múky Mix B môžeme nahradiť tmavou zmesou na chlieb od Schäru, prípadne pohánkovou múkou.
- Zmiešame si suroviny, najlepšie je zmiešať sypké a tekuté zvlášť a potom si pomôžeme mixérom.
- Cesto preložíme do vymastenej formy a naolejovanou lyžicou urovnáme povrch a necháme kysnúť asi 30 minút, záleží od teploty a kvality droždia, ale v zásade by malo zdvojnásobiť svoj objem.
- Rúru si vopred nahrejeme na 200 C na spodný aj horný ohrev , rošt dáme čo najnižšie a vložíme hrnček s vodou.
- Vložíme chlieb a pečieme 20 minút, potom vypneme horný rošt a necháme piecť iba zo spodu. Po upečení necháme chvíľku odpočívať a potom vyklopíme.
- A tu je už nakrájaný, časť ukladám do mrazničky, pretože dcéra mi toľko nezje. Dobrú chuť :)