Bezlepkové vegánske kokosové cookies s čokoládovým krémom
Foto: lenkamorvayova
Už ani neviem, čo by som k nadpisu dodala. Proste jedny skvelé, rýchle a jednoduché cookies, ktorých sa môžem ujesť! :) Vyskúšajte a neobanujete
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Postup je naozaj jednoduchý. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V miske zmiešame kokos, pomleté vločky, mlieko, vodu, jedlú sódu a sirup z agáve a vznikne lepivé cesto (podľa potreby môžeme ešte priliať mlieko, ak je cesto príliš sypké a nelepí sa). Z cesta vytvarujeme guľôčky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom ich jednoducho zvrchu zatlačíme lyžicou, aby vznikol tvar cookies. Pečieme 15- 20 minút. Či sú cookies hotové spoznáme podľa toho, či je povrch pekný zlatistý (keď ich budete vyťahovať, kľudne môžu byť ešte vnútri mäkké. Nechajte ich na horúcom plechu, oni "dôjdu" a potom budú na vrchu chrumkavé a vnútri vláčne).
- 2
Čokoládový krém som pripravila tak, že pár tabličiek horkej čokolády (mala som 74%-nú) som roztopila na troche kokosového oleja. Keď bola tekutá, tak som k nej primiešala pár lyžíc riadne studenej vody a lyžicu agávového sirupu a odstavila som z plameňa. Miešala som, až kým nevznikla lepivá čokoládová hmota. Tú som potom nadávkovala na hotové vychladnuté cookies a ozdobila som mandľami. Cookies sa samozrejme dajú podávať aj bez čokolády, alebo sa dá čokoláda primiešať do cesta. Fantázií sa medze nekladú! Z tejto dávky mi vyšlo 30 cookies, ale záleží to samozrejme od ich veľkosti. Prajem dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu