Recept na celiatické rožky som vyskúšala tento http://varecha.pravda.sk/recepty/bezlepkove-zemle-a-rozky-fotorecept/10357-recept.html , ale už po párkrát sme ho aj s kamarátkou vylepšili. Pečivo je výborné a pochutnajú si určite aj neceliatickí priatelia ;-)
porcií
príprava
na 50-200 °C
Suroviny
250 g |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
0,5 - 1 ČL |
|
0,5 kocky |
|
Na potretie: | |
|
|
podľa potreby |
|
Na posýpku: | |
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rúru zapneme na 50°C.
- 2
Z vody a droždia zarobíme kvások. V mise zmiešame múku so soľou, prilejeme olej a kvások a zamiesime cesto. Cesto je, podľa mňa, veľmi pohodové, výborne sa s ním pracuje. Vymiesené cesto odložíme v mise prikryté utierkou do rúry podkysnúť na 30 minút. PS: tentokrát som do cesta pridala aj mleté chilli a olej som použila olivový s citrónom.
- 3
Cesto po vykysnutí v rúre. Je naozaj hebučké, výborné.
- 4
Vyberieme z misy, jemne premiesime a rozdelíme na 6 rovnakých častí (v tvare akom chceme). Niekedy urobím rohlíky (ako teraz) inokedy žemle. Potrieme cícerovou zmesou (cícerová múka rozmiešaná s vodou) = je bezlepková a môžu ju aj ľudia, ktorí sú alergickí na vajcia ;-) , posypeme posýpkou podľa chuti a opäť pretrieme cícer.zmesou a dáme do rúry stále ešte na 50°C na polhodinu.
- 5
V rúre necháme rohlíky ešte podkysnúť 30 minút. Takto vyzerajú po 30 minútach podkysnutia :-) Pečivo z rúry NEVYBERÁME!, vybrala som ich len kvôli fotografii ;-)
- 6
Po polhodine pridáme stupne na 200°C a necháme v nej upiecť 30 minút. Vyberieme a prikryjeme utierkou, prípadne preložíme na mriežku a prikryjeme utierkou, aspoň na 20 minút. Foto hneď po upečení ;-)
- 7
Z boku...
- 8
Tri druhy posýpky...
- 9
Prierez :-) Pečivo je křupavé a vnútri ako bavlnka, samozrejme, keď je ešte čerstvé ;-)
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu