Bezlepkové knedličky

Bezlepkové pampúchy s makom

Autor receptu: novalim

V uponáhľanej dobe, akú žijeme, občas nemáme veľa času na prípravu jedla. Vtedy častokrát siahame po niečom praktickom.* Ako napríklad po recepte na tieto bezlepkové pampúchy s makom. Skvelé sladké jedlo, ktoré si pripravíte s použitím našej zmesi na prípravu bezlepkovej knedle. A ak by ste náhodou nemali radi mak, nahraďte ho orechami alebo strúhankou s cukrom. Bezlepkové pampúchy vám budú chutiť určite aj v tejto podobe.

2-3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise miešame zmes na prípravu bezlepkovej knedle Novalim s vodou a cukrom, až kým sa vytvorí lepkavé cesto.
  2. Naolejovanými rukami vytvarujeme bochník. Postupne z neho ukrajujeme menšie kúsky a tvarujeme guľaté pampúchy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode.
  3. Varíme ešte pár minút potom, ako vyplávajú na povrch.
  4. Uvarené pampúchy vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a potom ešte z každej strany opečieme na troche masla.
  5. Posypeme makom, ktorý sme zmiešali s práškovým cukrom a prelejeme maslom. Namiesto maku môžeme použiť mleté opražené orechy alebo opraženú strúhanku s cukrom.