Bezlepkové knedličky
Bezlepkové pampúchy s makom
Autor receptu: novalim
V uponáhľanej dobe, akú žijeme, občas nemáme veľa času na prípravu jedla. Vtedy častokrát siahame po niečom praktickom.* Ako napríklad po recepte na tieto bezlepkové pampúchy s makom. Skvelé sladké jedlo, ktoré si pripravíte s použitím našej zmesi na prípravu bezlepkovej knedle. A ak by ste náhodou nemali radi mak, nahraďte ho orechami alebo strúhankou s cukrom. Bezlepkové pampúchy vám budú chutiť určite aj v tejto podobe.
2-3 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise miešame zmes na prípravu bezlepkovej knedle Novalim s vodou a cukrom, až kým sa vytvorí lepkavé cesto.
- Naolejovanými rukami vytvarujeme bochník. Postupne z neho ukrajujeme menšie kúsky a tvarujeme guľaté pampúchy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode.
- Varíme ešte pár minút potom, ako vyplávajú na povrch.
- Uvarené pampúchy vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a potom ešte z každej strany opečieme na troche masla.
- Posypeme makom, ktorý sme zmiešali s práškovým cukrom a prelejeme maslom. Namiesto maku môžeme použiť mleté opražené orechy alebo opraženú strúhanku s cukrom.