Foto: nika8
Tieto bagety sú vynikajúce, zdravé a chutia výborne aj nasledujúci deň. Je to Schar recept na chlebík, ale mne sa osvedčili skôr bagety :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do vody pridáme trochu cukru a rozpustíme v nej čerstvé droždie (ak používam sušené, pridám ho rovno do múky). Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie rozpustené vo vode a miesime cca 2 min. Následne pridáme olej a cesto vymiesime.
- 2
Z cesta vytvarujeme chlieb alebo bagety a necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 – 45 min. (ak nemám čas, nechám kysnúť v rúre pri 40 stupňoch 20 min.).
- 3
Vykysnuté cesto potrieme vajíčkom, môžme posypať semienkami a pečieme pri 190 stupňoch 45 – 60 min. (podľa veľkosti vytvarovaného pečiva - tieto bagety som piekla 45 minút).
- 4
Upečené pečivo necháme vychladnúť na mriežke. Bagety sú výborné aj nasledujúci deň.
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jarmila2808 - tiez pouzivam Mix B, ale bagety z tejto muky podla tohto postupu mi chutia viac. A ako som zistila, ze aj Brot-Mix Dunkel je na predpis, tak ju uprednostnujem. Treba asi vyskusat :). Dufam, ze budu chutit aj vam.
- aj mna stvala ta cena, moj stal okolo 13 eur, ale ak niekto pecie casto, tak sa oplati. Vyuzivany je, takze som spokojna :)
- formujem s pomucenymi rukami. Bud ich len tak "ucapkam" do formy bagety, alebo len z lahka rozvalkam a zrolujem. Cesto je dost jemne, lebo tam ide aj dost vody. Ale nakysnu krasne, hlavne, ak davam cerstve drozdie.
- tak uspesne pecenie :) a dakujem za mile komenty
super :), krasne sa vydarili. :) Nech vam chuti.