Bezlepkové celozrné bagety

Autor receptu: nika8

Tieto bagety sú vynikajúce, zdravé a chutia výborne aj nasledujúci deň. Je to Schar recept na chlebík, ale mne sa osvedčili skôr bagety :)

25 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vody pridáme trochu cukru a rozpustíme v nej čerstvé droždie (ak používam sušené, pridám ho rovno do múky). Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie rozpustené vo vode a miesime cca 2 min. Následne pridáme olej a cesto vymiesime.
  2. Z cesta vytvarujeme chlieb alebo bagety a necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 – 45 min. (ak nemám čas, nechám kysnúť v rúre pri 40 stupňoch 20 min.).
  3. Vykysnuté cesto potrieme vajíčkom, môžme posypať semienkami a pečieme pri 190 stupňoch 45 – 60 min. (podľa veľkosti vytvarovaného pečiva - tieto bagety som piekla 45 minút).
  4. Upečené pečivo necháme vychladnúť na mriežke. Bagety sú výborné aj nasledujúci deň.
  5. Dobrú chuť :)