Bezlepkové celozrné bagety
Autor receptu: nika8
Tieto bagety sú vynikajúce, zdravé a chutia výborne aj nasledujúci deň. Je to Schar recept
na chlebík, ale mne sa osvedčili skôr bagety :)
25 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Do vody pridáme trochu cukru a rozpustíme v nej čerstvé droždie (ak používam sušené, pridám ho rovno do múky).
Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie rozpustené vo vode a miesime cca 2 min. Následne pridáme olej a cesto vymiesime.
- Z cesta vytvarujeme chlieb alebo bagety a necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 – 45 min. (ak nemám čas, nechám kysnúť v rúre pri 40 stupňoch 20 min.).
- Vykysnuté cesto potrieme vajíčkom, môžme posypať semienkami a pečieme pri 190 stupňoch 45 – 60 min. (podľa veľkosti vytvarovaného pečiva - tieto bagety som piekla 45 minút).
- Upečené pečivo necháme vychladnúť na mriežke.
Bagety sú výborné aj nasledujúci deň.
- Dobrú chuť :)