Bezlepkové briošky a rožky II

Autor receptu: ppokia

Tento recept som našla v minibazare. Su skutočne mäkulinké a chutné a aby mi viac chutili tak som si tam nejaké veci pomenila a pridal.A tak ho posúvam ďalej aby sa dobré recepty dostali ku každému.

13
porcií
15 min minút
príprava
35 minút
na 180°C °C

Postup

  1. Z troška mlieka ,kvasníc , cukru si pripravíme kvások,ktorí troška posypeme múkou. [medzi prsty] .Do misky si nasypeme hrozienka a zalejeme rumom.
  2. Kým sa robí kvások si pripravíme do misky : múku, 3 žĺtky si posypeme soľou [vždy tak robím potom má cesto krajšiu farbu.Aspoň nezabudnete pridať štipku soli.],9 čl kryšt.cukru,1čl guar.gumy,1čl punčovej arómy,vanilkový cukor,olej. Mlieko si pridávam postupne pri miesení.
  3. Vymiesíme elektr.šlahačom až cesto bude jemne ,asi tak 3-4 min. preložíme na dosku a vypracujeme rukou, samozrejme pridávam muku ak sa lepí alebo troška oleja.Cesto by malo byť ľahké aby sa dalo sním pracovať.Nakrajáme na rovnáke bochníčky.
  4. Potom si tvarujem briošky a rožky aby som mala zmenu. Tieto som neplnila ale predtým som už plnila rožky nutelou, tvarohom aj makovou plnkou. Skusim dať foto možno pomôže. Tak takto sa točia briošky - previazať
  5. Takto robím rožky - zatočím a narežem. keď plním tak na začiatok točenia dám plnku podľa potreby
  6. Asi takto vyzerali.Dala som ich na plech s papierom a nechala kysnúť asi 10-15min.Potrela rozšlahaným vajíčkom a troška mlieka. Posypala makom a dala piecť na 180°C/35min.
  7. Dúfam že sa aj vám podaria a budú stále mäkučké. Tiež som z tohoto cesta robila aj vianočku. Len som do jednej polovice pridala kakao. Dobrú chuť.