Bezepková torta
Bezepková torta

Bezlepková torta s čokoládou fotorecept

luckaprima - fotkaluckaprima, 16. júla 2017

Lahodný a celkom šikovný koláčik pre bezlepkáčov

16
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
3 PL
1 PL
1 PL horúca
1 PL
1 PL
1 PL
4 PL
Náplň pripravíme deň vopred:
150 g kvalitná
3 plátky
500 g 33%-ná
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme emulziu - budúcu náplň: nalámanú čokoládu odvážime do sklenenej misy. Želatínu necháme napučať v studenej vode a zatiaľ si zahrejeme smotanu takmer po bod varu. V prípade, že použijem horkú čokoládu, tak smotanu aj jemne osladím. Do horúcej smotany dáme vyžmýkanú napučanú želatinu, zamiešame a nalejeme na čokoládu. Necháme asi minútku roztaviť a miešame do hladka. Necháme vyzrieť v chlade 24 hodín.

    Bezlepková torta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na korpus si vyšľaháme sneh z bielkov, odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a horúcu vodu, potom sypké suroviny a keď je zmes pekne premiešaná, zľahka primiešame sneh.

    Bezlepková torta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme hodinu pri 180 °C v klasickej rúre, v teplovzdušnej postačí 170 °C. Ešte za horúca natrieme povrch marhuľovým, či malinovým džemom.

    Bezlepková torta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí vyšľaháme náplň a nanesieme na korpus. Povrch ozdobíme čerstvým ovocím. V našom prípade to bola malinová náplň fruttidor s 80 % podielom malín a bielková pusinka... Mňam.

    Bezlepková torta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
I když nejsem bezlepková, hned bych ochutnala, samé dobré věci a krásné foto. Jsi šikulka, myslíš i na bezlepkáče a to se cení!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia