Bezlepková torta s čokoládou fotorecept
Foto: luckaprima
Lahodný a celkom šikovný koláčik pre bezlepkáčov
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL horúca |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Náplň pripravíme deň vopred: | |
150 g kvalitná |
|
3 plátky |
|
500 g 33%-ná |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme emulziu - budúcu náplň: nalámanú čokoládu odvážime do sklenenej misy. Želatínu necháme napučať v studenej vode a zatiaľ si zahrejeme smotanu takmer po bod varu. V prípade, že použijem horkú čokoládu, tak smotanu aj jemne osladím. Do horúcej smotany dáme vyžmýkanú napučanú želatinu, zamiešame a nalejeme na čokoládu. Necháme asi minútku roztaviť a miešame do hladka. Necháme vyzrieť v chlade 24 hodín.
-
2
Na korpus si vyšľaháme sneh z bielkov, odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a horúcu vodu, potom sypké suroviny a keď je zmes pekne premiešaná, zľahka primiešame sneh.
-
3
Pečieme hodinu pri 180 °C v klasickej rúre, v teplovzdušnej postačí 170 °C. Ešte za horúca natrieme povrch marhuľovým, či malinovým džemom.
-
4
Po vychladnutí vyšľaháme náplň a nanesieme na korpus. Povrch ozdobíme čerstvým ovocím. V našom prípade to bola malinová náplň fruttidor s 80 % podielom malín a bielková pusinka... Mňam.
Diskusia k receptu