Bezepková torta

Bezlepková torta s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: luckaprima

Lahodný a celkom šikovný koláčik pre bezlepkáčov

16
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme emulziu - budúcu náplň: nalámanú čokoládu odvážime do sklenenej misy. Želatínu necháme napučať v studenej vode a zatiaľ si zahrejeme smotanu takmer po bod varu. V prípade, že použijem horkú čokoládu, tak smotanu aj jemne osladím. Do horúcej smotany dáme vyžmýkanú napučanú želatinu, zamiešame a nalejeme na čokoládu. Necháme asi minútku roztaviť a miešame do hladka. Necháme vyzrieť v chlade 24 hodín.
  2. Na korpus si vyšľaháme sneh z bielkov, odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a horúcu vodu, potom sypké suroviny a keď je zmes pekne premiešaná, zľahka primiešame sneh.
  3. Pečieme hodinu pri 180 °C v klasickej rúre, v teplovzdušnej postačí 170 °C. Ešte za horúca natrieme povrch marhuľovým, či malinovým džemom.
  4. Po vychladnutí vyšľaháme náplň a nanesieme na korpus. Povrch ozdobíme čerstvým ovocím. V našom prípade to bola malinová náplň fruttidor s 80 % podielom malín a bielková pusinka... Mňam.